INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

késelés

győr

tanár

tárgyalás

győri késelés

H. A. Cs. az ellene előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult büntetőper előkészítő ülésén a Győri Törvényszéken 2020. szeptember 7-én. A fiú tavaly decemberben egy tanórán megkéselte a neki matematikát és fizikát tanító osztályfőnökét a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma Szakközépiskolájában és Kollégiumában.

Már másképp emlékszik a tanárát megszurkáló győri diák

Infostart

A támadás egyetlen percére sem emlékszik H. András, aki tavaly egy hármas osztályzatért szurkálta össze osztályfőnökét. A fiú állítja, nem akarta megölni a tanárnőt.

Mint ismert, az éltanulónak számító diák az elmúlt év decemberében késelte meg fizikaórán osztályfőnökét, B.-né Mónikát. H. András – osztálytársai szeme láttára – többször is lesújtott tízcentis késével a tanárra. A késelést csak akkor hagyta abba, amikor egyik osztálytársa a tanárnő segítségére sietett – idézi föl a tragédiát a Bors.

Mint kiderült: tomboló dühének az oka nem más volt, mint a korábbi órán kapott matek hármasa, amit a fiú képtelen volt feldolgozni. A tanuló állítja:

nem tervezte, hogy végez a tanárával, és a szurkálás egyetlen percére sem emlékszik.

„A legelső, amire emlékszem, hogy az osztálytársam kéri tőlem a kést, az utolsó kép pedig az, hogy megyek ki a tanárnőhöz” – fogalmazott hétfőn a bíróságon a fiatal, hozzátéve, hogy a késelést megelőző időkben már olyan lelki nyomást érzett a teljesítéskényszer miatti stressztől, hogy már aludni sem tudott.

A bulvárlap emlékeztet, H. András korábbi vallomásaiban azonban még eltérően fogalmazott. A késelés után

egyenesen azt állította, hogy meg akarta sebezni az asszonyt, aki szerinte kikészítette őket a tanítási módszerével:

„A hármas elfogadhatatlan volt. Ott már felötlött bennem, hogy nem beszélek vele, hanem fizikai sérelmet okozok neki. Azt akartam, hogy elvigye a mentő, hogy rájöjjön, hogy a tanítási módszerei nem a legjobbak, de megölni nem akartam” – mondta korábban.

A tárgyaláson meghallgatták volna a fiatal volt osztálytársát, aki végül tanárnőjét megmentve kivette társa kezéből a kést, a fiú azonban a koronavírus miatt karanténban van.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018