eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Budaörsi úton megkezdett vízvezeték-építési munkák miatt torlódik a forgalom a BAH-csomópont és a Petőfi Sándor laktanya közötti szakaszon 2015. június 24-én. A sávlezárással és sáveltolással járó építkezés befejezése szeptember 4-ére várható.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Országossá tette "pofátlanítási akcióját" a rendőrség - videó

Már az egész országban elkezdődött a rendőrségi civil autós ellenőrzés - közölte az InfoRádióban az ORFK illetékes vezetője. A civil járművekből figyelő rendőrökre megyénként főleg a lakott területeken kívül lehet számítani. Ezt a decemberi budapesti akció tapasztalatai miatt találták szükségesnek.

Országszerte zajlik a rendőrségi civil autós ellenőrzés - erősítette meg az InfoRádióban az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztálya Balesetmegelőzési osztályának vezetője. A civil járművekből figyelő rendőrökre minden megyében, főleg a lakott területeken kívül lehet számítani. Ezt a decemberi budapesti akció tapasztalatai miatt találták szükségesnek - mondta Berzai Zsolt.

"Az ellenőrzés-sorozat december közepén indult Budapesten, és ha kicsi cinikusan akarom mondani, a nagy sikerre való tekintettel - mivel a rendőri ellenőrzés sikeres volt, közlekedésbiztonsági szempontból tragikus - kiterjesztjük.

Azt látjuk, hogy ha a közlekedők nem látnak a közelben rendőrautót, akkor pestiesen szólva

seggre ül a fegyelem,

és előjönnek a szokásos szabálysértések" - fogalmazott a rendőrségi osztályvezető.

Jellemző szabálytalanságok:

  • buszsáv szabálytalan használata,
  • záróvonal átlépése,
  • tilos jelzésen áthaladás,
  • mobilhasználat.

A szakember szerint a közlekedéskultúrát látva nem is csak a fegyelemről van szó, hanem az etikettről, az egymáshoz való viszonyulásról, hogy "mennyire tekintjük partnernek a többi közlekedőt".

A civil autók lakott területeken kívül, autópályákon, nagy forgalmú főútvonalakon állnak. A cél az, hogy a meglepetés erejével hassanak az autósokra, ezért is nevezték el az akciót házon belül

"pofátlan tanítási akciónak, illetve pofátlanítási akciónak".

Berzai Zsolt szerint nem az a baj, hogy nem ismerik az emberek a KRESZ-t, sokkal inkább az, hogy feljogosítva érzik magukat arra, hogy ne tartsák be a szabályokat, ezzel pedig mások életét, biztonságát is kockára teszik.

"A boltban sem tolakodunk előre a pénztárnál a bevásárlókosárral, a közúton sem szerzünk jogtalan előnyt például az autópálya leállósávján hajtva a dugóban" - tette hozzá.

Az országos ellenőrzésnek nincs befejezési dátuma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×