INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

rendőrség

jász-nagykun-szolnok megye

traffipax

gyorshajtás

Besokalltak a rendőrök, új egységeket vetnek be az utakon

Besokalltak a rendőrök, új egységeket vetnek be az utakon

Infostart

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén októberben több baleset történt, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Több mint ezer gyorshajtót mértek be a rendőrök, amelyek közül csak az elmúlt héten öt olyan eset is volt, amikor lakott területen kívül, jóval a megengedett határ felett közlekedtek a járművezetők. A 4-es számú főúton például nem volt egyedi a 180 km/óra felett rögzített haladási sebesség sem.

A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amelyek sokszor tragikus kimenetelű helyzetet teremtenek. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai az aktuális baleseti helyzetre reagálva az elmúlt héten a megye közútjain – a már általánossá váló sebességmérésen túl – rejtett, menet közbeni méréseket is végeztek. Fel kell készülni arra is, hogy ha a járművezető épp nem lát az út mentén rendőrautót, attól még civil autóból lakott területen belül és kívül, valamint éjjel és nappal is számíthat a sebességének ellenőrzésére.

A rendőrség célja nem a bírságolás, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a közúti közlekedési balesetek visszaszorítása, és a szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése - áll a Police.hu közleményében.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018