INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

unokázós átverés

rendőrség

csalás

Új módszerrel dolgoztak az unokázós csalók

Új módszerrel dolgoztak az unokázós csalók

Infostart

Majdnem kétmillikó forintot csaltak egy idős embertől, azzal hívták fel, hogy az unokája ittasan balesetet okozott. Nagyon meggyőzőek voltak.

Hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy egyelőre ismeretlen férfi november 15-én egy idős férfit. A telefonáló - akit az idős ember az unokájának hitt – azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló szintén ismeretlen társa rendőrnek kiadva magát azt mondta,

ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a sértett rokona megússza a büntetést.

A kért összeget a csalók meg is kapták, amit számlájukról több részletben fel is vettek. A nyomozás során kiderült, hogy a számlaszám, amelyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, egy 25 éves budapesti férfié, aki 22 éves élettársával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történtettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is pár nappal később. Tőle szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére, itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre és nem utalták el az összeget, inkább értesítették a rendőrséget.

A csalássorozat tovább folytatódott, tíz nappal később már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek a bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja egy nappal az utolsó próbálkozás után a XIV. kerületben, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves férfit és 22 éves élettársát, csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el.​

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018