eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: pixabay

Új módszerrel dolgoztak az unokázós csalók

Majdnem kétmillikó forintot csaltak egy idős embertől, azzal hívták fel, hogy az unokája ittasan balesetet okozott. Nagyon meggyőzőek voltak.

Hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy egyelőre ismeretlen férfi november 15-én egy idős férfit. A telefonáló - akit az idős ember az unokájának hitt – azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló szintén ismeretlen társa rendőrnek kiadva magát azt mondta,

ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a sértett rokona megússza a büntetést.

A kért összeget a csalók meg is kapták, amit számlájukról több részletben fel is vettek. A nyomozás során kiderült, hogy a számlaszám, amelyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, egy 25 éves budapesti férfié, aki 22 éves élettársával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történtettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is pár nappal később. Tőle szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére, itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre és nem utalták el az összeget, inkább értesítették a rendőrséget.

A csalássorozat tovább folytatódott, tíz nappal később már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek a bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja egy nappal az utolsó próbálkozás után a XIV. kerületben, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves férfit és 22 éves élettársát, csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el.​

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×