eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: police.hu

Új módszerrel trükköznek az unokázós csalók

Egy bankszámlára fizettettek egymillió forintot egy idős nővel.

Egy ismeretlen férfi angol telefonszámról hívott fel szeptember 13-án délben egy újbudai asszonyt, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a pénzt azonnal be kell fizetnie a biztosítónak. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy egy megadott bankszámlára 1 millió 400 ezer forintot fizessen be. Az asszony azonnal a bankba sietett, és befizette az összes megtakarított pénzét, 1 millió forintot.

A bankból kijövet felhívta az igazi unokáját, és kiderült az átverés, a nő a rendőrségen feljelentést tett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja kiderítette, hogy a pénzt rövid időn belül egy másik bankszámlára utalták, amelynek a tulajdonosa egy 43 éves biharkeresztesi nő, akit elfogtak csütörtökön.

Látókörbe került még egy nő és egy férfi. A bűncselekmény elkövetésében a gyanú szerint mindhárman részt vettek.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az egymillió forintot a három ember, három egymást követő napon vette fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves A. Vivien ellen - olvasható a police.hu-n.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×