INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 16. hétfő
Edit

inárcs

gyilkosság

ítélet

életfogytiglan

Budapest, 2019. március 4. Az inárcsi családsegítő megölésével vádolt Cs. A. ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőper tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2019. március 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Ítéletet hoztak az inárcsi családsegítő gyilkosa ügyében

Infostart

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a férfit, aki tavaly júliusban nyakon szúrta a Pest megyei Inárcs családsegítő szolgálatának munkatársát.

A Budapest Környéki Törvényszéken a bíró első fokon bűnösnek mondta ki a férfit emberölés bűntettében és lőszerrel való visszaélés bűntettében. Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték,

legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen

- tudósított az Index.

A férfi Inárcson épített családi házat deviza alapú hitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A férfi 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani számukra.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik.

A férfi egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba és feladta magát.

A férfi mindent bevallott, az első tárgyalási napon többször is bocsánatot kért a családsegítő hozzátartozóitól.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018