eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György
Az inárcsi családsegítő megölésével vádolt Cs. A. ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőper tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2019. március 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ítéletet hoztak az inárcsi családsegítő gyilkosa ügyében

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a férfit, aki tavaly júliusban nyakon szúrta a Pest megyei Inárcs családsegítő szolgálatának munkatársát.

A Budapest Környéki Törvényszéken a bíró első fokon bűnösnek mondta ki a férfit emberölés bűntettében és lőszerrel való visszaélés bűntettében. Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték,

legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen

- tudósított az Index.

A férfi Inárcson épített családi házat deviza alapú hitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A férfi 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani számukra.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik.

A férfi egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba és feladta magát.

A férfi mindent bevallott, az első tárgyalási napon többször is bocsánatot kért a családsegítő hozzátartozóitól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×