INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

inárcs

késelés

ügyészség

letartóztatás

Fontos döntés az inárcsi gyilkos ügyében

Fontos döntés az inárcsi gyilkos ügyében

Infostart

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki ügyeinek kedvezőtlen alakulása miatt leszúrta a családsegítőt az inárcsi hivatalban.

A bűnügy gyanúsítottjának, egy inárcsi férfinak a sorsa anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és a családjának 2018 júliusában el kellett volna hagynia a házát. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, de nem járt sikerrel.

A férfi július 11-én reggel bement a családsegítői irodába, és az ügyintéző nőtől, a bűnügy sértettjétől megtudta a számára lesújtó híreket. A gyanúsított ettől dühös lett, elővette a magával vitt kését, és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt.

Ezután a férfi átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, ahol bejelentette a tettét. A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az emberölés büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztés. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018