eur:
395.25
usd:
364.72
bux:
65635.41
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bűnügyi helyszínelő 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg.
Nyitókép: MTI/Varga György

Friss hírek a fejbe lőtt hároméves kislányról

Három hónapot töltött kórházban, most hazaengedték, de még műtétek várnak a káptalanfai vérengzés egyik áldozatára.

Hazamehetett az ünnepekre szerdán a hároméves Brigitta, akit húsvéti csomaggal fogadtak a testvérei, egyik nővére, Szabina pedig szív alakú tortát sütött neki - írja helyszíni riportjában a veol.hu. A kislánynak gyógyászati bukósisakot kell viselnie napközben, mert sérülése miatt hiányzik egy darab a koponyájából. Az anya úgy tudja, a hiányzó rész pótlásáról később döntenek az orvosok. A gyereknek gyógyszert kell szednie, gyógytornára is szüksége van, mert még nem tud járni.

A kislányt három hónap után két hétre, a húsvéti ünnepekre engedték haza az egyik budapesti kórházból. Hogy meddig kell még kórházban maradni, azt nem lehet tudni. Édesapját, ha keresi, a család azt mondja neki, hogy dolgozik. A kislánynak majd fokozatosan mondják el, hogy édesapja sajnos már soha többé nem lehet velük, mert meghalt a lövöldözésben.

Egy 57 éves osztrák állampolgárságú, Bécsben élő férfi január 10-én 21 óra körül megjelent 22 éves élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol családi konfliktus miatt először a házban tüzet okozott, majd rálőtt a családra. A támadásban a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyosan, a 22 éves nő és hároméves húga életveszélyesen megsérült. A kislányt a lövés mellett egy ütés is érte a fején. A tűztől egy másik, hatéves lánytestvér sérült meg, akit a mentősök a helyszínen elláttak. Az osztrák férfi saját magával és kutyájával is végzett a helyszínen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×