INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

káptalanfa

vérengzés

túlélő

látásromlás

Bűnügyi helyszínelő 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg.

Megvakulhat a Káptalanfán meglőtt hároméves kislány

Infostart

Még mindig kórházban kezelik a családi dráma legfiatalabb sérültjét.

Lehetséges, hogy részleges látás- és hallásvesztéssel kell leélnie az életét annak a káptalanfai kislánynak, akit a nővére őrjöngő, osztrák szeretője lőtt fejbe egy hónapja. A férfi rárontott volt élettársa családjára, Molotov-koktélt do­bott be az ablakon, majd tüzet nyitott, és lőtt mindenkire, akit csak ért. Többeket is eltalált, a családapa meghalt, de lőtt sérülést szenvedett a volt élettárs, az anyja, sőt a kistestvére is.

Az anyja ölében ülő, három­éves kislányt azóta is kórházban ápolják. Állapota stabil, a gépi lélegeztetőről már lekapcsolták ugyan, de a Bors és a Kisalföld értesülései szerint a gyereknél várha­tóak maradandó hallás- és látáskárosodások. Nem zárható ki a poszttraumás stressz sem, ugyanis a kislányt rémálmok formájában kísérti a szörnyű éjszaka emléke.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018