eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Bűnügyi helyszínelő 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megvakulhat a Káptalanfán meglőtt hároméves kislány

Még mindig kórházban kezelik a családi dráma legfiatalabb sérültjét.

Lehetséges, hogy részleges látás- és hallásvesztéssel kell leélnie az életét annak a káptalanfai kislánynak, akit a nővére őrjöngő, osztrák szeretője lőtt fejbe egy hónapja. A férfi rárontott volt élettársa családjára, Molotov-koktélt do­bott be az ablakon, majd tüzet nyitott, és lőtt mindenkire, akit csak ért. Többeket is eltalált, a családapa meghalt, de lőtt sérülést szenvedett a volt élettárs, az anyja, sőt a kistestvére is.

Az anyja ölében ülő, három­éves kislányt azóta is kórházban ápolják. Állapota stabil, a gépi lélegeztetőről már lekapcsolták ugyan, de a Bors és a Kisalföld értesülései szerint a gyereknél várha­tóak maradandó hallás- és látáskárosodások. Nem zárható ki a poszttraumás stressz sem, ugyanis a kislányt rémálmok formájában kísérti a szörnyű éjszaka emléke.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×