eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Bűnügyi helyszínelő 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megszólalt a káptalanfai mészárlás túlélője

Négy éven át szépen és jól élt Bécsben korábbi élettársával Szabina, a január 10-i családi mészárlás túlélője.

A bűncselekmény napján az osztrák férfi felhívta Szabinát, hogy érkezik Káptalanfára a nő Bécsben hagyott dolgaival - nyilatkozta a Veol.hu kérdésére a január 10-i családi mészárlás túlélője.

Mint mondta: este 10 körül érkezett meg a férfi, hozott rengeteg pénzt, amit belépve a házba a tűzhelyben azonnal elégetett, majd hirtelen előrántotta a fegyverét, és lövöldözni kezdett. Innentől kezdve nem tudja, mi történt, arra emlékszik csak, hogy kifutott a házból, rohant egy rokonhoz, ott feküdt hanyatt, várta a mentőket.

A pár négy évig élt együtt Bécsben, jó körülmények között, családi házban, sokat jártak múzeumokba, moziba, és semmi jele sem mutatkozott annak, hogy a férfi ilyen cselekményre képes.

A nő takarítóként dolgozott, párja a biztosítási szakmában tevékenykedett az osztrák fővárosban. A férfi szülei meghaltak, van egy lánya, és egy unokája, de nem voltak jó viszonyban.

Egy idő után sokat veszekedtek, ezért nő úgy döntött, visszaköltözik családjához, amit január 10-e előtt meg is tett.

Szabina a kérdésre, hogy érez-e felelősséget a történtek miatt, úgy fogalmaz, nincs ilyen érzése, váratlanul érte őket az eset, nem ilyennek ismerte a férfit. Kapcsolatuk az utóbbi időben megromlott, emiatt vetett véget a kapcsolatnak. Úgy mondja, most jól érzi magát, boldog szerettei körében, édesapja hiánya viszont nagyon fáj mindenkinek.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×