eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bűnügyi helyszínelő 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg.
Nyitókép: MTI/Varga György

Friss hírek a káptalanfai vérengzés egyik túlélőjéről

Túl van az életveszélyen, ám továbbra is súlyos az állapota annak a káptalanfai kislánynak, akinek a családját szerelemféltésből akarta megölni egy osztrák férfi.

Január 10-én történt a mészárlás Káptalanfán. Egy osztrák férfi végezni akart 22 éves szerelmével és annak családjával. Megölte a családapát, életveszélyesen megsebesítette az anyát, a szerelmét, és annak hároméves húgát. Megsérült egy hatéves lány is. A férfi végül öngyilkos lett.

Mint a kisalföld.hu írta, a hároméves lányt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idegsebésze műtötte meg, az életéért azóta küzdenek. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója elmondta, a beteg állapota viszonylag stabil. Önállóan képes lélegezni, de múlt csütörtökön is átesett egy újabb műtéten.

Úgynevezett poszttraumás sokkban van, vagyis a történtek az emlékeiben kísértik. Nyugtatják a beteget, akinél egyelőre nem tudnak végleges választ adni arra sem, hogy maradandó sérülései milyen fokúak lesznek.

A napokban megszólalt az a nő is, aki az osztrák férfi barátnője volt. A pár négy évig élt együtt Bécsben, jó körülmények között, családi házban, sokat jártak múzeumokba, moziba, és semmi jele sem mutatkozott annak, hogy a férfi ilyen cselekményre képes. Egy idő után sokat veszekedtek, ezért nő úgy döntött, visszaköltözik családjához, amit január 10-e előtt meg is tett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×