eur:
393.92
usd:
369.66
bux:
65915
2024. április 23. kedd Béla

Borzalmas fotók: madártetemek 54 millió forint értékben

A zalai rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 22 éves román állampolgárságú férfit, akinek a járművében 54 millió forintot meghaladó eszmei értékű védett madárfajok tetemei voltak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. október 20-án 7 óra 40 perckor az M70-es autóúton, Letenye közelében ellenőriztek a zalai rendőrök egy kisteherautót vezető 22 éves román állampolgárságú férfit.

A jármű átvizsgálása során a járőrök a raktérben tíz hungarocell dobozban, összesen 2167 darab védett madárfaj tollas tetemét találták meg. A szárnyas állatok között jelentős mennyiségű réti pityer, valamint fürj, búbos banka, tövisszúró gébics és füzikefajok voltak, melyek eszmei értéke meghaladja az 54 millió forintot.

A gyanúsított a madarakat Olaszországba akarta vinni.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozói természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves román férfit, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A képek a police.hu oldalon láthatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×