INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

rendőrnő

életmentés

letartóztatás

Az életét is megmentette a rendőrnő az elfogott kaposvári fánktolvajnak

InfoRádió

Nagyüzemi fánktolvajt fogott el, majd mentett meg a somogyi megyeszékhely talpraesett körzeti megbízottja.

A hirtelen lezúduló esőzés utcákat öntött el július 26-án este, Kaposváron. Kollégáimmal egy járhatatlanná vált útszakaszt zártunk le egy hipermarket parkolójánál. Egyszer csak felénk futott az áruház biztonsági őre, és odakiáltotta, hogy egy bolti tolvaj menekül épp a szomszédos parkoló irányába. Megláttam a ruházatát látványosan púposra pakoló férfit, a nyomába eredtem, megállásra szólítottam fel – taglalja a történteket Meggyesi Petra zászlós. 

A sztorit a police.hu közli, a Zsaru Magazin alapján.

"A dinamikusan távolodó gyanúsítottnak eszében sem volt rendőrkézre adnia magát, egy barkácscentrum rakodóterületére érve remélt búvóhelyet lelni. Terve akár be is válhatott volna a sűrű növényzet ölelte placcon, raklapok mögé bújt el, nem tudva, hogy a városi kmb. egyik specialitása a rejtőzködő rosszfiúk gyors felkutatása. Valamit hallhatott a röntgenszemű zászlósról, mert amint szembetalálta magát vele, lemondóan kapitulált: „Maga az, Petra? Akkor én megadom magam” – tette egyértelművé behódolását.

A férfit Meggyesi zászlós odaérkező kollégáival visszakísérte az üzletbe, ahol jegyzőkönyvet vettek fel, a férfi ruházatából tizenöt fánk és tíz magyaros pizza került elő. A tolvaj kálváriája ekkor még nem ért véget, az izgalmak hatására pánikrohamot kapott. Mellkasi szorításra panaszkodott, vizet kért, hörgött, szeme fennakadt, egész testében megfeszült, szája habzott, teljesen elveszítette kapcsolatát a külvilággal.

– Láttam, hogy nem színlel, úgy tűnt, komoly a baj – mondja a zászlós. – Levettem a bilincsét, stabil oldalfekvésbe helyeztem, így megóvtam attól, hogy váladékot vagy nyelvét lenyelve megfulladjon. Kollégáim értesítették a mentőket, akik a helyi Kaposi Mór Oktatókórház sürgősségi osztályára vitték a férfit, majd onnan állapota stabilizálása után előállítottuk a Kaposvári Rendőrkapitányságra. Lopás szabálysértésének gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezik."

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018