eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rablógyilkosság áldozatává vált egy olasz doktornő Kenyában

Egy önkéntesként dolgozó olasz doktornőt meggyilkoltak, három családtagját pedig megsebesítettek rablótámadók Kenyában, egy turisztikai övezet közelében - jelentette be az olasz külügyminisztérium.

Az 51 éves Rita Fossaceca röntgenszakorvosként segítette a For Life nevű nem kormányzati segélyszervezet munkáját, amelynek köszönhetően egy árvaház és egy klinika épül Mijomboni településen.

A doktornőt és családtagjait szombaton támadták meg az Indiai-óceán partján fekvő Malindi és Watamu strandjaitól kevesebb mint 20 kilométerre fekvő településen. A nő édesanyját próbálta megvédeni egy bozótvágó késsel hadonászó támadótól, és a dulakodás közben lelőtték.

Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter méltatta a doktornőt, akit "a legelesettebbek, betegek és nők iránti elkötelezettségéért tiszteltek és szerettek Afrikában".

Marcello Stoppa, a For Life egyik önkéntese úgy fogalmazott, hogy "időnként megmagyarázhatatlan dolgok történnek. (A doktornő) életével fizetett a gyermekek iránti szeretetéért."

Ez a bűncselekmény újabb csapást mérhet a kenyai idegenforgalmi ágazatra, amely szinte teljesen összeomlott a szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia terrortámadásait. Najib Balala, a turizmust felügyelő kenyai miniszter megdöbbentőnek és elborzasztónak minősítette "ezt az abszurd bűncselekményt", hozzátéve mindazonáltal, hogy országában rendkívül ritkán fordul elő hasonló eset.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×