eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tisztességtelennek nevezte az ügyész Pistorius védelmét

Tisztességtelennek nevezte a vád képviselője csütörtökön a védelem erőfeszítéseit, amely többféle elmélettel is előállt a barátnőjének előre megfontolt megölése vádjával bíróság előtt álló Oscar Pistorius perében.

Gerrie Nel ügyész szerint a dél-afrikai paralimpikon saját hazugságainak a csapdájába esett. A pretoriai bíróságon öt hónapja folyó per tárgyalásán az ügyész ízekre szedte a védelem érveit, hogy rávilágítson az azokban található tizenhárom "hazugságra".

"Csak ketten voltak a házban. Az egyiküket megölték, a másik életben maradt" 2013. február 14-én reggel - hangsúlyozta az ügyészség, amely szerint Reeva Steenkamp modell, a sportoló barátnője a mellékhelyiségbe menekült barátja dühe elől, aki ezután négy nagy erejű lövedékkel az ajtón keresztül agyonlőtte.

Gerrie Nel szerint Pistorius többször is egymásnak ellenmondó tanúvallomásokat tett, és a történteknek az általa előadott verziója "minden valóságalapot nélkülöz". Amikor pedig nem tudta kimagyarázni magát, az ügyvédeit hozta kínos helyzetbe. Először azt mondta, hogy 29 éves barátnőjét a mosdóban elrejtőzött rablónak hitte, ezért lőtt rá, később úgy módosította vallomását, hogy reflexből lőtt, anélkül, hogy bárkit is meg akart volna ölni.

A bíró által hosszúnak talált vádbeszéd alatt Pistorius a vádlottak padján mocorgott és többször is ásított. Először jelent meg a tárgyaláson apja, Henke Pistorius, akárcsak az áldozaté, Barry Steenkamp. Nem volt viszont jelen a vádlott bátyja, Carl Pistorius, akit családja szerint múlt heti autóbalesete miatt intenzív osztályon ápolnak.

Pénteken a védelemé a szó. Bár egy igazságügyi orvosi szakvélemény szerint Pistorius felelős a tetteiért, és nem szenved általános szorongásban, mint ahogyan azt a védelem által felkért szakértő állította, Barry Roux ügyvéd továbbra is kitart amellett, hogy a kiskorában mindkét lábán térd alatt amputált férfi fogyatékossága miatt túlérzékeny.

Roux után ismét az ügyész kap szót. Thokozile Masipa bíró egy későbbi időpontban hirdet ítéletet. Ha bűnösnek találják, Pistorius akár 25 évi, nem csökkenthető időtartamú börtönbüntetésre számíthat.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×