eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Előzetesben a rendőrökre karddal támadó érdi fatolvajok

Előzetes letartóztatásba helyezte kedden a Budakörnyéki Járásbíróság azt a három érdi férfit, akik karddal támadtak rá az ellenük falopás miatt intézkedő rendőrökre - közölte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője a végzés kihirdetése után.

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfiak letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk esetleges befolyásolása miatt, 30 napra rendelték el.

Gyugyi Csilla korábbi tájékoztatása szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészének szombaton tett feljelentése nyomán az érdi rendőrök kimentek a falopással gyanúsítható emberek házához, hogy elszámoltassák őket.

A rendőrök láttán a lakók az udvarra futottak, megfenyegették őket, ketten pedig karddal a kezükben a kerítésen át szurkáltak feléjük. A harmadik férfi eközben megragadta, és a kerítéshez húzta az egyik rendőrt.

Mivel a fenyegetőzés és szidalmazás folytatódott, a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai lezárták a környéket, majd előállították a három férfit.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×