eur:
402
usd:
366.62
bux:
73796.84
2024. október 7. hétfő Amália

Újabb gyanúk Geréb Ágnes ellen

Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyásszal szemben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés valamint kuruzslás miatt további két korábbi eset ügyében is eljárást indított a rendőrség.Az ügyészség csütörtökön közölte, hogy indítványozzák Geréb Ágnes előzetes letartóztatását foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök délutáni közleménye szerint G.Á.-t egy 2009-ben és egy 2010-ben elkövetett eset miatt gyanúsították meg.

Az ügyészség álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, tanúk befolyásolásával, iratok megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve más módon a bizonyítást megnehezítené, avagy veszélyeztetné. Az előzetes letartóztatás kérdésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság dönt.

Geréb Ágnest és még három embert kedd délután állította elő a rendőrség, mert a XII. kerületben egy szülésnél komplikációk léptek fel, és a kiérkező mentőknek kellett az újszülöttet újraéleszteni. A BRFK szerdán azt közölte, hogy a XII. kerületi helyszínről egy 58 éves nőt állítottak elő, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, majd őrizetbe vették.

Az Országos Mentőszolgálat szerint rohamkocsijukat kedd délután a XII. kerületbe egy újszülötthöz riasztották. Amikor a mentők megérkeztek, a kisfiú nem lélegzett, nem volt elégséges a vérkeringése, ellátását azonnal megkezdték. Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították - közölte az mentőszolgálat.

Korábban Geréb Ágnest, az otthonszülés pártolóját az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket.

Geréb Ágnes ügyének következő tárgyalását jövő keddre tűzte napirendre a Fővárosi Bíróság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Libanon fővárosát bombázta az izraeli légierő, kétállami megoldást sürget az európai hatalom – Híreink a közel-keleti konfliktusról hétfőn

Libanon fővárosát bombázta az izraeli légierő, kétállami megoldást sürget az európai hatalom – Híreink a közel-keleti konfliktusról hétfőn

A libanoni főváros, Bejrút déli külvárosait az éjszaka folyamán és vasárnap kora reggel példátlanul súlyos izraeli légitámadások érték. Ez volt a legintenzívebb bombázás azóta, hogy Izrael a múlt hónapban felpörgette az Irán által támogatott Hezbollah csoport elleni hadjáratát. A brit miniszterelnök szerint a közel-keleti konfliktus egyetlen életképes rendezési módja a kétállami megoldás, mert csak ez törheti meg az erőszak ördögi körét. Keir Starmer egyúttal azt is leszögezte: az Izrael ellen minap végrehajtott iráni rakétatámadás veszélyes fordulópontot jelent.  Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti konfliktus legfrissebb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×