INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Előbb élettársával, aztán a gyerekekkel végzett az ácsi férfi

InfoRádió / MTI
Először élettársát, majd annak két gyermekét ölte meg az a 28 éves férfi, aki később önmagával is végzett a Komárom-Esztergom megyei Ácson - közölte szombati sajtótájékoztatóján az ORFK szóvivője.

Makula György ismertetése szerint a férfi megvárta, míg a család aludni megy, ez után ölte meg a nőt 12 késszúrással. A helyszíni szemle alapján az áldozat felébredt és megpróbált védekezni - tette hozzá a szóvivő.

Az elkövető ezt követően átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is végzett. Az egyik kisfiú testén harminc, a másikon ötven szúrásnyomot találtak. Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát - közölte a szóvivő.

Makula György a további részletekre kitérve elmondta, hogy a gyilkosságok a családi ház felső szintjén történtek. A férfi minden áldozatát másik késsel ölte meg, amelyeket otthagyott a holttestek mellett, a felső szintre vezető lépcsőn pedig négy másik kést helyezett el.

A szóvivő a tett feltételezhető okaként a család kilátástalan anyagi helyzetét, illetve a pár megromlott élettársi viszonyát nevezte meg.

A felfedezés körülményeit ismertetve Makula György kitért arra is, hogy a férfi testvére szerdán többször is próbálta hívni a családot, majd miután nem tudott velük telefonon beszélni, csütörtökön elment a házukhoz. Az épületbe nem sikerült bejutnia, ezért hívta a rendőröket, akik betörték az ajtót, és ekkor tárult a szemük elé a szörnyű látvány.

A szóvivő beszélt arról is, hogy elkövetés idejét igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, de támpontot nyújthat, hogy kedden este még látták a családot a ház udvarán, szerdán viszont már nem.

A szóvivő egyaránt cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az ORFK magához vonta volna a nyomozást, hogy a helyszínen lett volna egy ötödik személy is, illetve, hogy amikor kollégái bejutottak a házba, még bárki élt volna az áldozatok közül. Azt viszont elmondta: a férfit múlt héten szombaton egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott.

Arra egyelőre Makula György nem tudott válaszolni, hogy a kórház eljárását vizsgálják-e, ahogy arra sem felelt, hogy a gyermekek felébredtek-e a dulakodásra. Azt ugyanakkor elárulta a szóvivő, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet.

A címlapról ajánljuk