INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Csak kisebb bűncselekmények vannak a Szigeten

InfoRádió / MTI
Bár akad dolga a rendőrségnek a 18. Sziget fesztiválon, de inkább csak kisebb súlyú bűncselekményekkel kapcsolatban kell intézkedniük - mondta Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány csütörtökön, amikor meglátogatta a rendezvényt.

Hosszú előkészítési folyamata volt a fesztivál rendőri biztosításának, amiben komoly erők vesznek részt - mondta.

Újdonságként említette azokat a rendőrségi áteresztő pontokat, amelyeket idén felállítottak a fesztiválon kívül. Ezeknek a pontoknak például a gépkocsi lopások visszaszorításában van nagy szerepük - fűzte hozzá.

Tóth Tamás utalva a csütörtök délelőtti, a fővárosban, a fesztivál közelében történt autós üldözésre, azt hangsúlyozta, hogy "új világ érkezett; nem tudjuk tolerálni, ha valaki egy jogszerű rendőri intézkedésnek nem veti alá magát".

A rendőrségi intézkedésekben is meg kellene jelennie a zéró tolerancia elvnek - fűzte hozzá.

A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint szerdán négy embert fogtak el lopás, valamint garázdaság miatt a Szigeten. Mintegy hatvanan pedig arról tettek bejelentést, hogy elvesztették az okmányaikat, valamint huszonhét, zömében külföldi állampolgár, tett feljelentést valamilyen, a sérelmükre elkövetett, bűncselekmény miatt - áll a honlapon.

A csütörtöki autósüldözésről korábban Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta: saját elmondása szerint ivott, ezért nem állt meg a rendőrök jelzésére az a 35 éves autós, akit több kerületen át üldöztek a rendőrök, mire fel tudták tartóztatni. Az üldözés során két rendőrautó és két parkoló civil járműn is megrongálódott, de senki nem sérült meg. A száguldozó járművet végül Zuglóban, a Mogyoródi úton sikerült feltartóztatni.

A sofőrt és a kocsiban ülő három nőt előállították. A rendőrség vizsgálja a sofőr és a kocsi okmányait is, így azt is, hogy valóban övé volt-e a jármű.

A címlapról ajánljuk