eur:
393.72
usd:
368.2
bux:
66467.23
2024. április 24. szerda György

Halálra ítélték a kínai rendőrgyilkost

Halálra ítélték négy ember - köztük két rendőr - gyilkosát a dél-kínai Kuangtung tartományban - tájékoztatott az illetékes bíróság kedden, az ítélet kihirdetése után.

A krimibe illő történet szerint a 29 éves csöcsiangi munkanélküli Hu Ji-hua július elején Jivu városában egy mozi parkolójában kirabolt két embert, elvett tőlük 2800 jüan (88 ezer forint) készpénzt, a mobiltelefonjukat, majd miután fegyverrel bankkártyájuk titkos kódjának megadására kényszerítette őket, mindkettőt kivégezte.

Hu az áldozatok bankszámlájáról kivett 13 ezer jüant (410 ezer forint), és Toyota Lexus autójukon Kuangtungba vette az irányt. Kezdetben letakart rendszámmal közlekedett, majd később leszerelte az azonosító táblákat. Az autópálya egyik pihenőjében, amikor épp aludt, az autó feltűnt két szolgálatban lévő rendőrnek, akik igazoltatni akarták. A férfi mindkettőt lelőtte, majd a szomszédos Fucsien tartományba hajtott.

Több mint ezer rendőr vett részt az ellene indított hajtóvadászatban, míg végül július 8-án elfogták. A lopott gépkocsiban megtalálták töltött pisztolyát és a megölt rendőrök személyazonossági igazolványát is.

Hu tárgyalását hétfőn tartották a csiejangi városi középfokú bíróságon, és ügyében kedden hozták meg a halálos ítéletet. A gyilkos férfit - mellékbüntetésként - 50 ezer jüan, mintegy másfél millió forint értékű pénzbüntetésre ítélték. Kártérítésként ugyancsak több mint 531 ezer jüan (16,7 millió forint) megfizetésére kötelezték, amelyet áldozatai hozzátartozóinak kellene megkapniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×