eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Karikó Katalin Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Budapesten 2021. május 27-én.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Kínos reklámok miatt kellett megszólaljon Karikó Katalin

Internetes átverés miatt kell magyarázkodjon Karikó Katalin.

Ismét visszaéltek a nevemmel és a képmásommal az internetes felületeken. Korábban körömgomba elleni és vérnyomáscsökkentő szereket, legújabban visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezelésével kapcsolatos készítményt reklámoznak a legismertebb online közösségi fórumon egy rám hivatkozó álinterjúban, a nevemmel és a képmásommal visszaélve. Erre az engem érintő legújabb jogsértésre, a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas szövegre és fotómontázsra a barátaim és ismerőseim hívták fel a napokban a figyelmemet - írja a magyar tudós az Infostartnak eljuttatott közleményében.

Egyértelműsíti: ezen legújabb hirdetésben, reklámozásban nem vettem és nem veszek részt, ehhez sem a nevem, sem a képmásom felhasználását nem engedélyeztem, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adtam, nyilatkozatot nem tettem, sajtótájékoztatót nem tartottam. Hangsúlyozom: az álinterjúban a nevemmel és a képmásommal visszaéltek és visszaélnek, olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam.

Úgy vélem, az ilyen magatartás polgári és személyiségi jogaim megsértése, továbbá a személyes adataim jogosulatlan, visszaélésszerű kezelése, emellett a fogyasztók tisztességtelen megtévesztése is. Mindez a büntetőjog hatálya alá is tartozhat. Ezért is bízom abban, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek haladéktalanul intézkednek, megteszik a szükséges lépéseket.

Szeretném tudatosítani, hogy a

nevemet nem adtam és a jövőben sem adom semmiféle termék, gyógyhatásúnak feltüntetett készítmény reklámjához.

Ne higgyenek az olyan hirdetéseknek, melyek reám való hivatkozással jelennek meg!

Mindenkit arra kérek, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetésekben nekem tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között se azonosítsák személyemmel, a reklámozott terméket hozzám ne kössék! A kutatómunkámon, szabadalmaimon alapuló fejlesztésekről és készítményekről megbízható forrásból, például orvosoktól és a gyógyszerészektől érdeklődjenek!

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×