eur:
395.63
usd:
364.5
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Karikó Katalin Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Budapesten 2021. május 27-én.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Kínos reklámok miatt kellett megszólaljon Karikó Katalin

Internetes átverés miatt kell magyarázkodjon Karikó Katalin.

Ismét visszaéltek a nevemmel és a képmásommal az internetes felületeken. Korábban körömgomba elleni és vérnyomáscsökkentő szereket, legújabban visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezelésével kapcsolatos készítményt reklámoznak a legismertebb online közösségi fórumon egy rám hivatkozó álinterjúban, a nevemmel és a képmásommal visszaélve. Erre az engem érintő legújabb jogsértésre, a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas szövegre és fotómontázsra a barátaim és ismerőseim hívták fel a napokban a figyelmemet - írja a magyar tudós az Infostartnak eljuttatott közleményében.

Egyértelműsíti: ezen legújabb hirdetésben, reklámozásban nem vettem és nem veszek részt, ehhez sem a nevem, sem a képmásom felhasználását nem engedélyeztem, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adtam, nyilatkozatot nem tettem, sajtótájékoztatót nem tartottam. Hangsúlyozom: az álinterjúban a nevemmel és a képmásommal visszaéltek és visszaélnek, olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam.

Úgy vélem, az ilyen magatartás polgári és személyiségi jogaim megsértése, továbbá a személyes adataim jogosulatlan, visszaélésszerű kezelése, emellett a fogyasztók tisztességtelen megtévesztése is. Mindez a büntetőjog hatálya alá is tartozhat. Ezért is bízom abban, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek haladéktalanul intézkednek, megteszik a szükséges lépéseket.

Szeretném tudatosítani, hogy a

nevemet nem adtam és a jövőben sem adom semmiféle termék, gyógyhatásúnak feltüntetett készítmény reklámjához.

Ne higgyenek az olyan hirdetéseknek, melyek reám való hivatkozással jelennek meg!

Mindenkit arra kérek, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetésekben nekem tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között se azonosítsák személyemmel, a reklámozott terméket hozzám ne kössék! A kutatómunkámon, szabadalmaimon alapuló fejlesztésekről és készítményekről megbízható forrásból, például orvosoktól és a gyógyszerészektől érdeklődjenek!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×