eur:
392.74
usd:
363.64
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Egy férfi hűsöl a párizsi Trocadéro tér szökőkútjainak medencéjében 2022. augusztus 3-án. A francia fővárosban 36 Celsius-fokos hőség tombol ezen a napon. A háttérben az Eiffel-torony.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Holt részeg amerikaik miatt csúszott a nyitás

Két ittas amerikai turista a párizsi Eiffel-tornyon töltötte a vasárnap éjszakát, hétfő reggel, a biztonsági átfésülésen találtak rájuk - számolt be róla a francia főváros hatósága.

A két amerikai férfi a rendőrségi beszámolók szerint vasárnap este 11 óra előtt szabályosan váltotta meg jegyét a híres látnivalóra, ám a látogatás során behatoltak a látogatók számára lezárt részekre.

A párizsi ügyészség közlése szerint a férfiak "alkoholmámoros állapotuk miatt rekedtek a műemléken". A biztonsági szolgálat emberei hétfő reggel kilenc órakor találtak rá a magasban alvó turistákra.

A rendőrség Párizs 7. kerületi kapitányságára vitte be a két férfit kihallgatásra. Mivel a tornyon nem találtak rongálásra utaló jelet, a történelmi vagy kulturális helyen elkövetett birtokháborításért járó bírságot elengedték - közölte az ügyészség, noha az Eiffel-torony üzemeltető vállalata, a SETE jelezte, hogy még ezen a héten büntetőfeljelentést akar tenni a turisták ellen.

Az incidens miatt kétfőn egy órával később, délelőtt tíz órakor tudták csak megnyitni a tornyot a látogatók részére.

A hétvége egyébként sem volt eseményektől mentes az Eiffel-toronynál: bombariadó miatt szombaton kétszer is ki kellett üríteni a tornyot, bár később kiderült, hogy a riasztások tévesek voltak. A 300 méter magas látványosságot évente 5,8 millió látogató keresi fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×