eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Youtube/ Fővárosi Katasztrófavédelem

Laktanyában nevelkedik a kölyökszarka - videón, ahogy megmentője eteti

A tűzoltóságon lakó Szikra névre keresztelt szarka láthatóan megkedvelte az emberek közelségét.

A XIX. kerületi tűzoltók az idei június 23-i viharkárok felszámolása közben egy szarkafiókát találtak. Túlélési esélyei minimálisak voltak, de Bódi Attila tűzoltó őrmester gondolkodás nélkül úgy döntött, esélyt ad neki – derül ki a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

A szarka fészkét egy fa leszakadt ága seperte le a földre, ekkor talált rá Bódi Attila. Az őrmester kifejtette, hat éve tagja a hivatásos tűzoltó állománynak, korábban biológia szakon végzett, illetve diákéveiben zoopedagógusként dolgozott a Nyíregyházi Állatparkban, innen szerzett tapasztalatot.

"Nem azért vettem magamhoz, hogy házi kedvenc legyen, hanem mert bajban volt, a túlélési esélyét szerettem volna növelni, megadni neki azt, hogy egyszer visszakerülhessen a természetbe"

– mondta az őrmester.

Bódi Attila azt is elmondta, hogy az egy hónapos szarka bár repülni jól tud, mivel még mindig fiatal, önállóan nem táplálkozik. A madár viselkedése, mérete is utal a fiatalságára: a videón többször mutatják, amint az őrmester kezéből fiókaként táplálkozik.

A laktanyán belül egyszerű a gondozása, szinte egész nap szabadon él, és jól érzi magát a tűzoltóságon, az emberek közelében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×