eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este.
Nyitókép: MTI/Varga György

Rémisztő villámlás, gyalogosra dőlt fa, villámárvíz - videók, fotók a viharról

A vihar miatt pénteken délutántól éjfélig országszerte kilencszázkét esetben volt szükség a tűzoltók segítségére, estétől már főleg Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyében kellett beavatkozniuk. Egy helyen személyi sérülésről is érkezett jelentés.

A katasztrófavédelem szombat hajnalban számolt be a friss hírekről, az időjárási oldalakra pedig sorra kerülnek fel a vihar képei, videói.

A nyugat-keleti irányba mozgó viharzóna számos helyen leszakított vezetékeket, fákat tépázott meg vagy döntött ki. Péntek délutántól a nyugati országhatárnál és a Mátrában voltak intenzív zivatarok, később egy újabb hullámban érkeztek a viharok a Balatonhoz, illetve az ország középső és keleti részeibe (péntek esti, az ország nyugati és középső részéről szóló, képes-videós összefoglalónk itt nézhető vissza).

A hidegfront felfrissülést hozott, mindenhol lehűlt a levegő az országban, és szombaton 30 fok alatt alakulnak a hőmérsékleti maximumok.

Nagykanizsa, 2023. június 23.
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este.
MTI/Varga György
Nagykanizsa, 2023. június 23. Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este. MTI/Varga György

Viharok a péntek este 10 előtti órákban:

Pusztaszentlászló, Újhegy:

Intenzív villámtevékenységgel jöttek a zivatarok:

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében személyi sérülés is történt:

Nyíregyházán, az Árpád utcában a heves szél kidöntött egy akácot, amely egy járókelőre dőlt, súlyos sérülést okozva.

Bács-Kiskun vármegyében a felsőlajosi állatkertben döntött ki fákat az erős szél, a tűzoltókat több kiskunhalasi, lajosmizsei helyszínre hívták épületre dőlt fák, elöntött pincék miatt. Kerekegyházánál nagyfeszültségű vezetékre dőlt fa, a Mélykút és Bácsalmás közötti utat elzárta egy kidőlt növény, és fennakadás volt az 53-as főút kisszállási szakaszán is.

Békés vármegyében a Vésztő és Szeghalom közötti útra több fa is rádőlt, Tótkomlóson a vasútállomásnál a vezetékek rongálódtak meg. Gyulán, a Sánc utcában az árkokban gyűlt össze az esővíz, a várfürdőben pedig negyven-ötven centiméter magasságig a gépházat öntötte el a csapadékvíz.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Nyékládházán okozott gondot a felgyülemlett eső, több garázsba befolyt a víz, több tűzoltóegység szivattyúzott.

Ragályon villámárvíz alakult ki:

Időkép/Tibike12
Időkép/Tibike12

A Hajdú-Bihar vármegyei Nádudvaron egy pincében több mint fél méter magasan gyűlt össze a víz, Nagyhegyesen pedig nagyfeszültségű elektromos vezetéket tépett le az erős szél.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a legtöbb segélyhívás Jánoshidáról és Törökszentmiklósról érkezett, főleg kidőlt fák, leszakadt ágak miatt. Szolnokon a Debreceni útra öt nagy méretű fa dőlt.

Nógrád vármegye székhelyén a kórház sürgősségi betegellátó osztályába tört be a csapadékvíz, a gondot egy eldugult csővezeték okozta. Bátonyterenyén egy családi ház pincéjében gyűlt össze magasan a víz, az Abonyi úton az árok megtelt vízzel, a csapadék udvarokba, pincébe folyt be.

Pest vármegyében a legtöbben Cegléden tárcsázták a segélyhívó számot, az esetek nagyobb részében leszakadt ágak, kidőlt fák miatt, de érkezett bejelentés egy hotelből is, amelynek mélygarázsába, gépészeti termébe folyt be az esővíz.

Folyamatos villámlással közelített a vihar Ceglédhez:

A viharos szél és a kidőlő fák az ország számos pontján szakították el az elektromos vezetékeket, emiatt több mint kétszáz település százezernél is több fogyasztói helyén szünetelt hosszabb-rövidebb időre az áramszolgáltatás.

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan számolják fel a károkat - jelezte a katasztrófavédelem.

Az M8-ason sem volt leányálom a közlekedés:

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×