eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala
Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Belángosozott kínai vendégével Szijjártó Péter, az egyikőjük sajtos-tejfölöst rendelt

A dunakeszi Duna-parton is sétált a magyar és a kínai külügyi delegáció. Ha már ott jártak, lángost is vettek és persze ettek.

A tizenötödik kétoldalú tárgyalás után és az első lángosozás közben. Egy sima, egy sajtos tejfölös - írta ki Facebook-oldalára Szijjártó Péter.

Egyébként a lángosos egy street-food volt, azaz máshonnan érkezett a város legelegánsabb Duna-parti szakaszára, ahol a poltikusok sétáltak. Egész pontosan a Kacatos Kávézónál ettek, és a képek tanúsága szerint ittak is valamit.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vang Ji államtanácsos, a Kínai Kommunista Párt központi külügyi bizottságának igazgatója amúgy egész nap Budapesten tárgyaltak.

A megbeszélésekről az Infostarton is beszámoltunk. Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy "a magyar gazdaság valaha volt legnagyobb beruházását is tavaly, a világgazdaság fekete évében jelenthettük be, ami egy kínai beruházás, ezért is jár a köszönet". Később az MTI tudósítása szerint az is kiemelte, hogy "jelenleg is tárgyalások zajlanak négy kínai nagyvállalattal, amelyek eredményeként nyolc-tízmilliárd euró értékben újabb beruházások érkezhetnek Magyarországra".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×