eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 25: (EDITORS NOTE: Image has been edited using digital filters) Cher attends The Academy Museum of Motion Pictures Opening Gala at Academy Museum of Motion Pictures on September 25, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Matt Winkelmeyer/WireImage,)
Nyitókép: Matt Winkelmeyer/WireImage

Cher perel a jogdíjak miatt

Az énekesnő szerint legalább egymillió dolláros a kár.

Cher beperelte egykori zenei partnere és volt férje, Sonny Bono özvegyét a Sonny and Cher dalok, mások mellett az I Got You Babe és a The Beat Goes On című slágerek jogdíjai miatt.

A Los Angelesben indított perben Cher azt állítja, hogy Mary Bono és más vádlottak megpróbálták megszüntetni a Cher és Sonny Bono között 1975-ös válásuk során megkötött üzleti megállapodás rendelkezéseit, melyek szerint mindketten 50-50 százalékban részesednek a közös dalok szerzői jogdíjaiból.

A vád szerint Sonny Bono örökösei 2016-ban közölték, hogy felbontják egyes dalok licenszszerződését, holott Bonónak a Cherrel kötött megállapodását "nem mondhatják fel".

A szerződésszegés miatt indított per vádirata szerint Cher kára legalább egymillió dollár (310 millió forint).

A Grammy-, Oscar-, és Emmy-díjas énekesnő-színésznő 1964-ben férjével, Sonny Bonóval duóként jelent meg a zeneiparban, később több televíziós műsoruk is volt. Házasságuk 1967-től 1975-ig tartott. Cher később szólóban is hatalmas sikereket ért el.

Sonny Bono később Palm Springs polgármestere, majd kaliforniai kongresszusi képviselő lett. 1998-ban síbalesetben halt meg a Tahoe-tó melletti Heavenly Mountain Resort síparadicsomban.

Negyedik felesége, Mary Bono egyelőre nem reagált a vádakra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×