eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Senkinek sem kellett Diana hercegnő Travolta-ruhája, mégis megmentik – videó

Diana walesi hercegnő kék bársonyruháját, amelyben John Travoltával táncolt a Fehér Házban 1985-ben, a sikertelen aukció után egy brit intézmény vásárolta meg.

Az éjkék, váll nélküli ruhát a hercegnő burgundi vörösben látta először, de azt kérte Victor Edelstein tervezőtől, hogy neki sötétkékben készítse el.

Lady Diana és Travolta a színész Szombat esti láz című filmjének zenéjére táncolt a Reagan házaspár által adott elnöki fogadáson. A 15 perces táncról készült képek bejárták az egész világot.

A Kelly Taylor londoni aukciósház hétfői árverését megelőzően a ruha árát 250 ezer és 350 ezer font (98 millió és 136 millió forint) közé becsülték, de nem akadt senki, aki a minimálisan elvárt 200 ezret megadta volna.

Az aukció után egy brit intézmény – amelyet az aukciós ház nem nevezett meg – mégis megvásárolta a ruhát 220 ezer fontért, így a legendás darab az Egyesült Királyságban maradhat.

A ruhát Diana hercegnő nagyon szerette, ő nevezte el Travolta-ruhának, és még három alkalommal nyilvánosan is viselte.

1997-ben, tragikus halála előtt két hónappal árverésre bocsátotta, és a befolyt százezer fonttal az AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteket támogatta.

A ruhát akkor Maureen Dunkel floridai üzletasszony vette meg, aki azonban 2011-ben csődbe ment, ezért áruba bocsátotta. Az estélyit 2013-ban 240 ezer fontért (94 millió forintért) vette meg egy brit férfi, hogy a felesége kedvében járjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×