INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

busz

horvátország

tűz

Hősként ünneplelték a kigyulladt magyar busz utasai a sofőrt

Hősként ünneplelték a kigyulladt magyar busz utasai a sofőrt

Infostart

Tapssal köszönték meg a turistabuszon utazók, hogy a sofőr megmentette őket, miután a jármű út közben kigyulladt egy horvátországi alagútban.

Ahogy az Infostart is megírta, pénteken Horvátországban kigyulladt egy busz, amivel magyar turisták tartottak a Krk-szigetre. A rijekai autópálya egyik alagútjában haladtak, amikor a hátul ülő utasok fura hangokra lettek figyelmesek, majd észrevették, hogy tűz keletkezett a buszban.

A busz még időben kijutott az alagútból, majd megállt, és a sofőrnek még arra is volt ideje, hogy kipakolja a bőröndöket a lángoló járműből, így csak az ülések feletti tárolókban hagyott táskák és ruhák égtek el a tűzben.

Az utasokat egy horvát busz vitte el a szállodáig. A mentesítő járaton tapssal köszönték meg a hős buszvezetőnek, hogy megmentette őket, nem esett bajuk a tűzben, vagy nem fulladtak meg a füsttől az alagútban - írta az Indexnek egy utas.

A résztvevőknek azt mondták később, hogy a tüzet a motor kompresszora okozta, állítólag több alkatrészt is találtak az alagútban.

Az utazást szervező utazási iroda vezetője azt írta az RTL Híradónak, hogy már 7 éve az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatótól bérlik a buszokat, és eddig egyikkel sem volt gond. Közlésük szerint az autóbuszvezető nem érzi magát hősnek, csak tette a dolgát legjobb tudása szerint.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018