INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

thaiföld

ételmérgezés

halál

Újabb részletek a thaiföldi ételmérgezésről

Infostart

A Thaiföldön ételmérgezés miatt elhunyt férfi párja nyilatkozott a Blikknek. Szerinte az orvosi segítség hiánya okozta a tagédiát.

Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de szinte megéreztük, hogy baj lesz – idézte a lap a férfi barátnőjét. 

A nő elmondása szerint párja halála előtti napon mondta, hogy tegyék át a repülőjegyüket, és menjenek haza hamarabb. „Végül ezt nem tettük meg, pedig akkor még ma is élne.” – tette hozzá.

Az étteremben, ahol a végzetes vacsora történt, korábban is ettek, akkor senkinek semmi baja nem lett. 

„A vacsi után még elmentünk ajándékokat venni, tizenegy óra körül értünk fel a szállodai szobánkba” – mondta a fiatal nő, aki arra ébredt, hogy párja rosszul van.

Mikor kiment utána a mosdóba, a férfi azt mondta, ez az állapot már egy ideje tart, és nagyon gyengének érzi magát. Egy idő után az állandó hányástól és hasmenéstől annyira rosszul lett, hogy elájult.

Ekkor szóltak barátaiknak, hogy baj van, majd a portán jelezték, hogy orvosi segítségre van szükségük. „Szakszerű segítséget azonban egyáltalán nem kaptunk. Bármilyen hihetetlen, a luxusszállodában egyetlen olyan ember sem volt, aki ért az életmentéshez” – emelte ki a nő. A mentő negyven perc múlva érkezett meg, és vitte be a helyi magánkórházba a férfit.

A doktorok már nem tudtak segíteni Tiboron. „Egy orvos közölte velem, hogy a párom meghalt, de én tartozom több mint ötszázezer forinttal, mert ez nem állami intézmény. Tehetetlen dühömben és fájdalmamban nem is válaszoltam neki, csak csendben eljöttem” – mesélte a felháborodott nő, hozzátéve, addig küzd, míg ki nem mondják, hogy barátja halálát az orvosi ellátás hiánya okozta.

Azt, hogy pontosan mi okozta Tibor halálát, csak a boncolás tudja megállapítani. Családja ragaszkodik hozzá, hogy a boncolást Magyarországon is elvégezzék, mielőtt végső búcsút vesznek tőle.

A konzul telefonon azonnal egyeztetett az elhunyt édesanyjával, tájékoztatta a tragédia körülményeiről, valamint a további teendőkről. A nagykövetség munkatársai folyamatosan tartják a kapcsolatot a csoport további tagjaival, valamint a szülőkkel – közölte a Külügyminisztérium.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018