eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb durva vád Weinstein ellen

Újabb durva vád Weinstein ellen

Szexkereskedelemmel vádolta meg Harvey Weinsteint egy színésznő, aki azt állítja, hogy a hollywoodi sztárproducer pár éve Európába utazott és a szállodaszobájába csalogatta őt, ahol szexuálisan zaklatta.

A manhattani szövetségi bírósághoz benyújtott keresetében Kadian Noble azt állítja, hogy Weinstein 2014-ben Londonba utazott, ahol azt mondta neki, hogy van a fejében számára egy filmszerep, amely "jó lesz neki".

Még abban az évben a producer ismét megkörnyékezte a színésznőt a cannes-i Majestic Hotelben és meghívta őt a szobájába, hogy megnézze a nő demóját.

A kereset szerint Weinstein "tisztában volt vele, hogy egy szerep vagy a karrierje támogatásának ígéretével a hotelszobájába tudja csalogatni Kadiant, és tudta, hogy ha már ott lesznek, akkor olyan helyzetben lesz, hogy ki tudja kényszeríteni a szexuális együttlétet".

A 31 éves Kadian állítása szerint Weinstein egyszer csak egy telefont nyomott kezébe, és a vonal túlsó végén a Weinstein cég egyik producere azt mondta, hogy jó kislánynak "kell lennie", és megtennie mindent, amit a producer szeretne, mert ha így tesz, akkor "a továbbiakban is dolgoznak majd vele".

Ezt követően Weinstein állítólag molesztálta őt és arra kényszerítette, hogy menjen vele a fürdőszobába és nézze, ahogy önkielégítést végez.

A szexkereskedelemre való hivatkozás oka, hogy az tíz évet biztosít a kereset benyújtására olyasvalaki ellen, aki kényszerítésen alapuló szexuális bűncselekmény végrehajtása céljából utazott el valahova.

Kadian meg nem határozott összegű kártérítést követel.

Weinstein egyik szóvivője hétfőn azt mondta, hogy a producer "tagadja a nem közös beleegyezésen alapuló szexuális együttléttel kapcsolatos vádakat", és ismét hangsúlyozta, hogy Weinstein "soha semmilyen formában nem alkalmazott megtorlást azokkal a nőkkel szemben, aki visszautasították a közeledését".

A New York-i rendőrség egy 2010-ben állítólag elkövetett szexuális erőszak vádja miatt nyomoz Weinstein ellen, ennek nyomán akár büntetőeljárás is indulhat.

Hétfőn az Amerikai Rendezők Céhe (DGA) is bejelentette, hogy kizárja soraiból Weinsteint, akinek már a nevét is eltávolították a szervezet honlapjáról. A DGA még októberben indította el a kizárási eljárást. Weinsteint már az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia, a brit filmakadémia és az amerikai producerek céhe (PGA) is kizárta soraiból.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×