INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A 8 gyermek halálát okozó fiókos szekrényt Magyarországon nem hívják vissza

InfoRádió
Újból visszahívást hirdetett meg az IKEA a Malm fiókos szekrényre az Egyesült Államokban és Kanadában. A visszahívás 29 millió darab terméket érinthet a Magyarországon is kapható komódból. Egy nyolcadik gyermek is életét vesztette, mert rádőlt a bútor.

Európában és Magyarországon sem várható visszahívás – tudta meg a hvg.hu a bútoráruháztól.

Az áruház honlapján az alábbi információkat lehet olvasni az ügyről:

Egy MALM fiókos szekrény felborulásából eredő tragikus baleset után az Egyesült Államokban az ottani IKEA szervezet párbeszédet kezdeményezett az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság képviselőivel. Ennek egyik hozománya egy az USA-t és Kanadát érintő termékvisszahívás lett.

A termékvisszahívás alapja a helyi, Észak-Amerikában alkalmazott ASTM standard, ugyanis az IKEA fiókos szekrények minden kötelező, stabilitásra vonatkozó Európai Uniós, illetve a világ más részein elfogadott előírásoknak megfelelnek. A fiókos szekrényeinek használata biztonságos, ha azok a használati útmutatónak megfelelően a csomaghoz mellékelt rögzítő szerelvénnyel a falhoz vannak rögzítve.

„Nincs tudomásunk olyan felborulásból eredő balesetről, amely helyesen rögzített fiókos szekrény esetében következett be. A termékbiztonság kiemelten fontos az IKEA számára, ebben soha nem kötünk kompromisszumot. Fontos, hogy a vásárlók mindig biztosak lehessenek abban, hogy az IKEA-nál vásárolt termékek mindegyike biztonságos és nem ártalmas az egészségre”- mondta Varga-Nagy Eszter az IKEA Magyarország PR- vezetője

A világszerte az áruházakban és az IKEA weboldalán elindított Rögzítsd! kampánnyal az IKEA arra bátorítja a vásárlóit, hogy ellenőrizzék otthonuk fiókos szekrényeit és gardróbszekrényeit, hogy megfelelő módon rögzítve vannak-e a falhoz, a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően.

Azok a vásárlók, akiknél nincs a megfelelő módon rögzítve a bútor, ingyenes kiegészítő rögzítő készletet igényelhetnek a ezen az oldalon de a kiegészítő rögzítő készlet az IKEA áruházakban is beszerezhető.

A címlapról ajánljuk