eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb piszkos részletek a Weinstein-ügyről

Harvey Weinstein volt titkosügynököket és újságírókat bérelt fel, hogy azok hamis személyazonosságot használva akadályozzák meg a producer vádlóit a szexuális zaklatással és erőszakkal kapcsolatos vádak nyilvánosságra hozatalában - számolt be a The New Yorker című lap.

A magazin szerint az amerikai filmmogul által 2016 őszétől megbízott magán nyomozóirodák között volt az izraeli Black Cube, amelynek alkalmazottjai nagyrészt az izraeli titkosszolgálatok, köztük a Moszad volt ügynökei közül kerülnek ki, valamint az amerikai Kroll ügynökség is.

A The New Yorker értesülései szerint a Black Cube két ügynöke is találkozott Rose McGowannel - mielőtt a színésznő a nyilvánosság előtt megvádolta Weinsteint nemi erőszakkal -, hogy információkat szerezzen tőle.

Az egyik ügynök magát nőjogi harcosnak kiadva legalább négyszer találkozott úgy McGowannel, hogy titokban rögzítette a beszélgetésüket. Ugyanez az ügynök egy másik hamis személyazonosságot használva keresett fel egy újságírót, azt állítva, hogy terhelő információi vannak Weinsteinről, miközben azt akarta kideríteni, hogy addig kik beszéltek a sajtónak.

Weinstein és a megbízott nyomozóirodák emberei újságírókat is felhasználtak, hogy azok

fontos részleteket csaljanak ki azokból a nőkből, akik megvádolták a filmmogult.

Egy év alatt Weinstein és "csapata" több tucat emberrel gyűjtött információkat, elkészítve az érintettek pszichológiai profilját, beleértve a szexuális életüket is, hogy a megszerzett adatokat ezután az érintettek megcáfolására vagy megfélemlítésére használják.

A cikk szerint Weinstein a filmes vállalkozásainak volt alkalmazottait is megkereste azzal, hogy segítsenek neki neveket gyűjteni és telefonokat intézni.

A The New Yorker cikkének megjelenésével egy időben az Emmy-díjakról döntő amerikai televíziós akadémia is bejelentette, hogy örökre kizárja soraiból a filmproducert. Korábban az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia, az Amerikai Rendezők Céhe (DGA), az Amerikai Producerek Céhe (PGA) és Brit Filmintézet (BFI) is közölte, hogy törölte Weinsteint a tagjai közül.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×