eur:
393.11
usd:
367.05
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Veronai buszbaleset: hihetetlen, hogyan bánnak a gyászoló szülőkkel

Veronai buszbaleset: hihetetlen, hogyan bánnak a gyászoló szülőkkel

A boncolási jegyzőkönyvet megkapták a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, de többet nem tudnak a büntetőeljárások állásáról: az olaszok befejezték a nyomozást, a hazait november 21-ig meghosszabbították.

A veronai buszbaleset áldozatainak több hozzátartozója is csak az elmúlt napokban kapta meg a boncolási jegyzőkönyvet a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI). A Zoom.hu azt írja, az egyik család is átvette a nyolcoldalas jegyzőkönyvet, mert tudni szeretnék, hogy az utolsó pillanatokban, mit éltek át a gyerekek, de egyelőre képtelenek elolvasni. A hozzátartozók úgy tudják, hogy a szokásostól eltérően valamivel hosszabb jegyzőkönyveket elvileg ki sem adták volna nekik, ezt is ők harcolták ki.

A szülők szerint májusi kifakadásuk óta a helyzet semmit sem változott. Akkor az Indexnek beszéltek arról, hogy

a januári tragédia óta semmilyen érdemi információt nem kapnak

arról, hogyan áll az eljárás, milyen fejlemények vannak a hazai vagy az olasz nyomozásban. Az olaszok lezárták a nyomozást, és az olasz ügyészség a jegyzőkönyvet a milánói főkonzulátusnak átadta, a külképviselet pedig a lehető legrövidebb időn belül továbbítja a jogsegélykérelemben érintett kecskeméti ügyészségnek.

Az olaszok mellett az NNI is eljárást indított halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt, amit a kecskeméti ügyészség felügyel. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője a portálnak azt mondta, hogy "a magyar eljáráshoz kértek információkat, bizonyítékokat az olasz ügyészségtől, amit meg is kaptak. Arról viszont nem tud, nem is tudhat, hogy milyen eredménnyel zárult az olasz nyomozás."

A szülők sem tudnak a kinti eljárás eredményéről semmit. A magyar eljárás végére pedig még biztosan várniuk kell: a hazai nyomozást újabb két hónappal, november 21-ig hosszabbították meg.

A magyar rendőrök többször is kihallgatták az életben maradt sofőrt. A férfi azt állította, nem aludt el a volánnál, és nem a baleset után kiderült alvászavara okozta a tragédiát. A buszvezető rehabilitációs kezelése továbbra is folyamatban van a Honvédkórházban.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A buszon ötvenhatan utaztak: 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×