eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Vádat emeltek egy társasházban lövöldöző rendőrtiszt ellen

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy - akkor még - rendőrtiszt ellen, aki tavaly decemberben egy csepeli társasházban lövöldözött - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott a bűncselekmény idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott. Tavaly december elsején, kora délután ittas volt, amikor XXI. kerületi társasházuk földszintjén meglátta a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját, aki éppen egy taligát tolt. A rendőrtiszt rövid szóváltás után engedéllyel tartott fegyverével többször belelőtt a lépcsőház plafonjába, majd célzottan a sértett irányába lőtt. Az alkalmazott ekkor már egy ajtó mögött állt, ezért nem találta el a lövedék, amely a falban állt meg.

A vádlott ráadásul - szabálytalanul - az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes úgynevezett expanzív lövedéket használt.

A rendőr a történtek után megpróbálta összeszedni az általa kilőtt lövedékek hüvelyét, majd a lakásában lehúzta a vécén őket.

A vádirat részét képezi egy másik cselekmény is: a rendőr egy héttel korábban, szintén ittasan a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg azzal, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés kísérlete és kényszerítés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×