eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Megdöbbentő részletek az Alpokban szörnyethalt magyar hegymászóról

Megdöbbentő részletek az Alpokban szörnyethalt magyar hegymászóról

Meghalt egy magyar hegymászó az Alpok Matterhorn csúcsáról lefelé tartó úton. Társával ketten ereszkedtek lefelé a Hörnli-gerincen, amikor valamivel dél után kicsúszott, 100 métert zuhant, és azonnal meghalt. Az életben maradt alpinistát sokkos állapotban hozták le az alig 10 percnyi távolságra lévő Hörnlihüttébe.

A páros egyedül mászott, nem vitt magával hegyi vezetőt, ami ezen a hegyen rendkívül kockázatos. A nyáron egy olasz és egy amerikai hegymászó után a magyar sportoló a harmadik, aki életét vesztette a Matterhornon, amely az Alpok hetedik legmagasabb csúcsa, 4478 méter magas.

A Borsnak a szerencsétlenül járt hegymászó barátja azt mondta, a csúcsot rendben elérték, de a tervekkel ellentétben a durva havazás és szélfújás miatt két éjszakát a hegyen kellett tölteniük egy faházban. A vizük is elfogyott, így a dehidratáltságtól dekoncentráltak lehettek lefelé.

Megdöbbentő részletek az Alpokban szörnyethalt magyar hegymászóról

A férfi nem számított tapasztalt mászónak, a sziklamászó tanfolyamot idén májusban végezte el. Ennek ellenére egyre nehezebb kihívásokat választott magának.

A lap szerint egy Facebookon szerveződött a túra, két nő is volt köztük, akik közül csak az egyikük mászott fel a csúcsra. A szerencsétlenül járt mászónak nem voltak gyerekei, a szülei vizsgálatot kezdeményeztek, hogy kiderítsék, mi okozhatta fiuk halálát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×