eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Villám csapott egy iskolába Siófokon - durván pusztít a vihar szerdán

Villám csapott egy iskolába Siófokon - durván pusztít a vihar szerdán

Kidőlt fák, megtépázott házak, iskolába csapó villám: vihar söpört végig Somogyon, egymás után kérték a tűzoltók segítségét. A hivatásos és önkéntes egységeket Marcali és Kaposvár környékére riasztották a káresetek felszámolásához, de kapott Siófok is.

Fa dőlt az útra Kadarkút és Bárdudvarnok között Szendpusztánál – mondta Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő a sonline.hu kérdésére. – A hetven centiméter átmérőjű fát a kaposvári hivatásos tűzoltók távolították el.

Villám csapott egy iskolába Siófokon - durván pusztít a vihar szerdán

Személyautót és egy garázstetőt rongált meg a borostyán, melyet a viharos szél szakított le a kaposvári Rippl-Rónai utcában.

A Zaranyi lakótelepen a garázssor előtt egy kilenc méter magas fűzfát gyökerestől csavart ki a szél és teljesen elzárta az utat az autók előtt. A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tűzoltói darabolták fel a fát, majd a Desedára vezető kerékpárútról távolítottak el egy kidőlt fát.

A megye más térségében is akadt dolguk a tűzoltóknak: Marcaliban a viharos szél megbontotta a Bölcsöde közi üzletsor tetőszerkezetét, s egy fémlemez parkoló autóra esett. Az egység eltávolította a tetőről a szél által feltépett részeket, s ezzel megakadályozták, hogy még több kár vagy baleset történjen.

Siófokon egy iskolából kértek kedd délután tűzoltói segítséget, mely szerint villám csapott az épületbe. Nem sokkal később a Móricz Zsigmond utcából jelezték, hogy füstöl egy nyárfa, s eközben újabb bejelentés érkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×