eur:
394.24
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Zárfésűvel törték fel a lakások biztonsági zárait, végigrabolta az országot a betörőbanda

Zárfésűvel törték fel a lakások biztonsági zárait, végigrabolta az országot a betörőbanda

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy három fős betörő bandával szemben, akik szerte az országban lakásokat törtek fel, ékszereket, készpénzt vittek magukkal, majd az őket tetten érő egyik áldozatukat gázsprayvel is lefújták - számolt be a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Nánási László főügyész ismertetése szerint a 45 éves budapesti férfi, az ügy I. rendű vádlottja, 2014 nyarától a 2015 júniusában történt elfogásáig szerte az országban – Győrött, Zalaegerszegen, Kaposváron, Kiskőrösön, Tiszavasváriban és Kiskunhalason – 11 társasházi lakást tört fel és ékszereket, karórákat, készpénzt, néhány esetben ruhát és parfümöt vitt magával.

A lakások hengerzárának feltöréséhez a férfi 46 éves pomázi elkövetőtársa,

a III. rendű vádlott készített olyan zárfésűket, amelyekkel feltűnő roncsolás nélkül lehetett a biztonsági zárakat kinyitni.

A zárfésűkkel, álkulcsokkal felszerelkezett vádlottat négy esetben 43 éves budapesti társa, a II. rendű vádlott is elkísérte és együtt követték el a betöréseket.

A sorozat-betörők fényes nappal, a délelőtti, kora délutáni órákban pakolták ki a kiszemelt lakásokat, kihasználva a lakók távollétét.

11 helyszínen mintegy 20 lakót károsítottak meg és összesen több mint 22 millió forintnyi értéket vittek magukkal.

Az egyik betörés során, Tiszavasváriban azonban a távozásukkal egy időben hazaérkezett a sértett, aki – észlelve, hogy eltűnt a mintegy 870.000,- Ft értékű ékszere, karórája és készpénze a lakásból – azonnal az I. és II. rendű vádlottak után sietett és az utcán utolérve megállásra szólította fel őket. A sértett a fiatalabb elkövető vállát megragadta és megpróbálta őt visszatartani, aki azonban

a nála lévő gázsprayvel lefújta a sértettet,

így a rablók a náluk lévő értékekkel el tudtak menekülni a helyszínről.

Az ügyészség a legtöbb betörést elkövető I. rendű vádlottat és az ehhez megfelelő eszközöket készítő társát 20 rendbeli, a II. rendű vádlottat pedig 8 rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja.

Emellett az I. és II. rendű vádlottaknak rablás bűntette miatt is felelniük kell, akik így a terhükre rótt bűncselekmények miatt

2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Az I. rendű vádlott többszörös, különös visszaesőnek számít, jelenleg is más ügyben kiszabott fegyházbüntetését tölti.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×