eur:
388.67
usd:
360.92
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fürjtojás és strucctojás, ínyencségek és koncertek - Így húsvétolnak Bécsben

Sorra nyílnak a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed - adta hírül Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Noha nincs belőlük annyi, mint a karácsonyi vásárokból, a húsvéti kirakodóvásárok terén sem kell szégyenkeznie az osztrák fővárosnak.

Hetven standból áll például a Schönbrunni Kastély udvarán található vásár, amely nemcsak az egyik legromantikusabb, de a legnagyobb húsvéti vására is Bécsnek. Itt kézműves termékek, hímes tojás, faragott fadíszek és húsvéti dekoráció mellett Ausztria legkülönbözőbb pontjairól származó ínyencségek között válogathatnak a látogatók. A legkisebbek a Nyuszi Műhelyében marcipánfigurákat vagy húsvéti asztali díszt készíthetnek, a felnőtteket pedig vasárnaponként, illetve nagyszombaton és húsvéthétfőn dzsesszkoncert várja. ( www.ostermarkt.co.at)

Fürjtojás és strucctojás, ínyencségek és koncertek - Így húsvétolnak Bécsben

Európa legnagyobb tojáshegye tornyosul az Altwiener Ostermarkton, a Freyungon, ahol méretben az apró fürjtojástól a hatalmas strucctojásig, stílusban pedig a hímestől a patkolton át a naiv festészet mintapéldányaiig terjed a szortiment. Sőt, a fától a kerámiáig mindenféle anyagból lehet itt húsvéti tojást kapni. ( www.altwiener-markt.at)

Fürjtojás és strucctojás, ínyencségek és koncertek - Így húsvétolnak Bécsben

Ugyanitt, a Palais Harrach előttibio termelői piacon tizenkilenc standnál Ausztria legjavából vásárolhatnak az érdeklődők, ráadásul, aki szakít rá egy kis időt, hogy elidőzzön itt egy kicsit, az úgy érezheti magát, mintha a falu főterén üldögélne. ( http://www.biobauernmarkt-freyung.at/)

Kortárs és tradicionális kézműves termékek fából, fémből, üvegből, kerámiából vagy éppen bambuszból és selyemből – ezek uralják az Am Hofon található húsvéti vásár kínálatát, amely a szervezők bevallása szerint sem mentes a nemes giccstől. (http://www.ostermarkt-hof.at/)

Ugyan nem elsősorban a turistáknak szól, mégis a bécsi húsvéti vásárok oszlopos tagja a 21. kerületben, Floridsdorfban található Ostermarkt am Franz-Jonas-Platz. A tizennégy stand szortimentje a húsvéti dekorációtól a hímes tojáson át az apró ajándékokig terjed.

Szintén kevésbé ismert, de évek óta az osztrák főváros húsvéti programkínálatának komoly része a SchlossNeugebäude húsvéti művészeti vására, amelyenáprilis 6. és 9. között mintegy száz hobbiművész kínálja eladásra az alkotásait. Élő zene, barkaszentelés, kastélylátogatás és színes gyerekprogramok egészítik ki a vásárt. (http://www.schlossneugebaeude.at/Ostermarkt.html)

Temészetesen a Práter is készül az ünnepre. Koncertek, bábszínház, arcfestés, barkácsolás és rengeteg játék teszi szórakoztatóvá a húsvétvasárnapot.

A bécsi művészek és kézművesek világába, valamint az osztrák főváros kulturális életébe enged betekintést a Kalvarienbergfest, ahol a látogatók aktív közreműködésére is számítanak. Lesz például zászlónyomó-, olajfestő- és beatboxing workshop, a kevésbé bevállalósakat pedig koncertek, felolvasóestek és érdekes előadások várják a húsvéti időszakban. ( http://www.kalvarienbergfest.at/)

A virágok és kertek szerelmeseinek lehet nagy élmény a bécsi városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten húsvéti vására, amelyet április 15-17. között tartanak, és amelynek a fűszernövények állnak a középpontjában. A számos tematikus kerttel, mini-állatkerttel és pálmaházzal is rendelkező kertészet megér egy látogatást. ( https://www.wien.gv.at/umwelt/parks/blumengaerten-hirschstetten/)

Nem a tavasz, hanem egyenesen a nyár vette kezdetét a bécsi múzeumnegyed, a MuseumsQuartier udvarán, ahol több mint hatvan banánzöld utcabútor várja a nagyvárosi forgatagban némi lazításra és pihenésre vágyókat. A szervezők az MQ előtti téren még egy kis zöld oázist is létrehoztak, az urban gardening szerelmesei pedig - egészen május 14-ig - egy PopUp Gardening Store kínálatát böngészhetik végig. A szoba- és balkonnövények mellett divatos kiegészítők és kütyük sorakoznak az áruházzá kinevezett üvegház polcain. ( www.mqw.at)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×