eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kígyóznak a sorok a határokon az újfajta ellenőrzések miatt

Egyes horvát határátkelőkön több órát is várakoznak az utasok az éjfélkor életbe lépett uniós határellenőrzési kódex miatt, amely szerint a schengeni külső határokat átlépőknek módszeres ellenőrzésen kell átesniük - közölte a Horvát Autóklub (HAK). A szerb-magyar határon mintegy két órát kell várakozni a szerb határrendészet tájékoztatása szerint.

Horvát-szlovén, bosnyák és szerb határ: több óra 

A horvát-szlovén határon több kilométeres sorok állnak a Macelj-Gruskovje és Bregana-Obrezje határátkelőhelyeken. Torlódások vannak a horvát-bosnyák és a horvát-szerb határon is, ahol a legtöbbet a Bajakovo-Batrovci határátkelőn kell várni. Az összes többi ellenőrzési ponton, köztük

a horvát-magyar határon is, a HAK szerint a személygépkocsik mindössze fél órát várakoznak.

A horvát hatóságok a kellemetlenségek elkerülése végett az utazóknak azt javasolják, hogy ellenőrizzék dokumentumaik érvényességét és állapotát, mielőtt útnak indulnának. Továbbá, hogy kerüljék a hétvégi utazásokat, legyenek türelmesek és kövessék a hatóságok utasításait.

Nagyobb fennakadásokra a jövő héten számít a horvát határrendészet, amikor a külföldön dolgozó bosnyák, szerb, török és más kelet-európai vendégmunkások hazautaznak a húsvéti ünnepekre.

A szigorítás nemcsak az unió külső határaira vonatkozik, hanem minden olyan belső határra, ahol a tagállamok még nem állapodtak meg a határellenőrzés megszüntetéséről.

Szerb-magyar határ: 2 óra

A szerb határrendészet tájékoztatása szerint a szerb-magyar határon már érezhető a szigorítás hatása, hosszabb várakozásra lehet számítani mindegyik átkelőnél. A pénteki nap és a hétvége egyébként is forgalmasabb a többi időszaknál, de a szokásos várakozási időnél is többet,

körülbelül két órát kell várnia annak, aki Szerbiából Magyarországra utazna.

Magyarországról Szerbiába menet csak a röszkei átkelőnél kell a szokásosnál többet várakozni a szerb határrendészet szerint.

A szerbiai autós és motoros szövetség tájékoztatása szerint viszont a hét határátkelőhely egyikénél sem kell fél óránál többet várakozni egyik irányban sem.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×