eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Tapírbébi született Debrecenben

Tapírbébi született Debrecenben

Tapírbébi született a debreceni állatkertben, az újszülött és az anyja is jól vannak - közölte a park ügyvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a szülők, Samu és Luna hat éve élnek együtt a Nagyerdő fái alatt és hamar utódokkal lepték meg a nagyközönséget.

Tapírbébi született Debrecenben

A kis nőstény szombat éjszaka mintegy 13 hónapnyi vemhességet követően látta meg a napvilágot. A csíkos, pöttyös testű apróság közel 6 és fél kg-os súllyal született.

A fűtött búvójában már látható a kis tapír. A jó étvágyú, hétalvó csöppségnek a látogatók segítségével keresnek nevet - mondta az igazgató.

Tapírbébi született Debrecenben

Nagy Gergely Sándor elmondta: a tapírok száma főként élőhelyük zsugorodása miatt nagyon megfogyatkozott. Debrecenben az Európai fajmegmentési program (EEP) keretében 2011 óta láthatóak a dél-amerikai tapírok.

Tapírbébi született Debrecenben

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×