INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

sergio perez

donald trump

szponzor

Trump miatt rúgta ki szponzorát a Formula-1-es

InfoRádió / MTI

Az Egyesült Államok új elnökével, Donald Trumppal kapcsolatos megjegyzése miatt csütörtökön szakított egyik támogatójával Sergio Pérez mexikói Forma-1-es versenyző.

A Hawkers napszemüveggyártó cég csütörtökön közösségi oldalán a mexikóiak figyelmébe ajánlotta termékeit, mondván szükségük lesz rá, hogy eltakarják a bánattól könnyes szemüket, amikor felépül az Egyesült Államok és Mexikó közötti fal.

A republikánus Donald Trump a választási kampány során erőszaktevőknek és kábítószer-kereskedőknek nevezte a mexikói bevándorlókat, és kilátásba helyezte, hogy falat építtet a két ország határán, amit Mexikóval fizettet ki. Azt is megemlítette, hogy kiutasítja a mexikói illegális bevándorlók millióit és megakadályozza, hogy hazaküldjék keresetüket.

"Micsoda szörnyű megjegyzés, egyáltalán nem tartom viccesnek. Minden kapcsolatot megszakítok a Hawkers céggel, soha nem fogom hagyni, hogy bárki gúnyt űzzön a hazámból" - írta válaszként Pérez. Később a cég elnézést kért, beismerte, hogy súlyos hibát követett el, egyúttal eltávolította a bejegyzést.

A két fél között nemrégiben megkötött támogatói megállapodás értelmében már elkezdtek gyártani 20 ezer speciális napszemüveget, amelyen a pilóta neve szerepel.

"Sajnálom, hogy így alakult, mert ez egy kiváló márka, az együttműködésünk nagyon sikeres lehetett volna, de számomra a hazám és a honfitársaim az elsők" - magyarázta Pérez.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018