eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Trump miatt rúgta ki szponzorát a Formula-1-es

Az Egyesült Államok új elnökével, Donald Trumppal kapcsolatos megjegyzése miatt csütörtökön szakított egyik támogatójával Sergio Pérez mexikói Forma-1-es versenyző.

A Hawkers napszemüveggyártó cég csütörtökön közösségi oldalán a mexikóiak figyelmébe ajánlotta termékeit, mondván szükségük lesz rá, hogy eltakarják a bánattól könnyes szemüket, amikor felépül az Egyesült Államok és Mexikó közötti fal.

A republikánus Donald Trump a választási kampány során erőszaktevőknek és kábítószer-kereskedőknek nevezte a mexikói bevándorlókat, és kilátásba helyezte, hogy falat építtet a két ország határán, amit Mexikóval fizettet ki. Azt is megemlítette, hogy kiutasítja a mexikói illegális bevándorlók millióit és megakadályozza, hogy hazaküldjék keresetüket.

"Micsoda szörnyű megjegyzés, egyáltalán nem tartom viccesnek. Minden kapcsolatot megszakítok a Hawkers céggel, soha nem fogom hagyni, hogy bárki gúnyt űzzön a hazámból" - írta válaszként Pérez. Később a cég elnézést kért, beismerte, hogy súlyos hibát követett el, egyúttal eltávolította a bejegyzést.

A két fél között nemrégiben megkötött támogatói megállapodás értelmében már elkezdtek gyártani 20 ezer speciális napszemüveget, amelyen a pilóta neve szerepel.

"Sajnálom, hogy így alakult, mert ez egy kiváló márka, az együttműködésünk nagyon sikeres lehetett volna, de számomra a hazám és a honfitársaim az elsők" - magyarázta Pérez.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×