eur:
390.82
usd:
359.05
bux:
72902.85
2024. július 19. péntek Emília

Leállt az élet a Rákóczi híd körül a bomba miatt

A Dunában talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt a Rákóczi híd, valamint a környező rakpartok, utcák forgalmát is korlátozzák szerdán. Módosul a csepeli (H7-es) HÉV és az 1-es villamos közlekedése is - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményükben felidézték: kedden második világháborús bombát találtak a Duna medrében. A robbanótest kiemelése és hatástalanítása miatt a rendőrség szerda délelőtt 11 órától néhány órára lezárja a közúti forgalom elől a Rákóczi hidat, a híd pesti és budai felhajtóját, a budai alsó rakpart Neumann János utcától délre eső szakaszát, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utcákat, valamint a Laczkovich utcát.

A lezárás érinti a közösségi közlekedés forgalmát is. A csepeli HÉV helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, és az 1-es villamos közlekedését is korlátozni kell. A járat ideiglenes forgalmi rendje a BKK Facebook-oldalán nyomon követhető lesz.

A BKK hozzátette, hogy változik a vonatok közlekedése is. A vasúttársaság azt ajánlja, hogy a Budapestre érkező utasok Kelenföldön vagy a Déli pályaudvarnál szálljanak át a BKK járataira.

A Mávinform korábban az MTI-vel azt közölte: a ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomás között 10 órától várhatóan 13 óráig szünetel a forgalom, emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak. Az érintett vonatok közlekedéséről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján ( www.mavcsoport.hu) és a MÁVDIREKT vonalain érhető el, valamint a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazásban olvasható - közölték.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 16:22
×
×
×
×