eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Leállt az élet a Rákóczi híd körül a bomba miatt

A Dunában talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt a Rákóczi híd, valamint a környező rakpartok, utcák forgalmát is korlátozzák szerdán. Módosul a csepeli (H7-es) HÉV és az 1-es villamos közlekedése is - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményükben felidézték: kedden második világháborús bombát találtak a Duna medrében. A robbanótest kiemelése és hatástalanítása miatt a rendőrség szerda délelőtt 11 órától néhány órára lezárja a közúti forgalom elől a Rákóczi hidat, a híd pesti és budai felhajtóját, a budai alsó rakpart Neumann János utcától délre eső szakaszát, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utcákat, valamint a Laczkovich utcát.

A lezárás érinti a közösségi közlekedés forgalmát is. A csepeli HÉV helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, és az 1-es villamos közlekedését is korlátozni kell. A járat ideiglenes forgalmi rendje a BKK Facebook-oldalán nyomon követhető lesz.

A BKK hozzátette, hogy változik a vonatok közlekedése is. A vasúttársaság azt ajánlja, hogy a Budapestre érkező utasok Kelenföldön vagy a Déli pályaudvarnál szálljanak át a BKK járataira.

A Mávinform korábban az MTI-vel azt közölte: a ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomás között 10 órától várhatóan 13 óráig szünetel a forgalom, emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak. Az érintett vonatok közlekedéséről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján ( www.mavcsoport.hu) és a MÁVDIREKT vonalain érhető el, valamint a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazásban olvasható - közölték.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×