INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Nézzen ejtőernyőző hódokat! - videó

InfoRádió / MTI
Több mint ötven évvel ezelőtti, mintegy 15 perces filmfelvételt találtak Idaho állam egy településektől távol eső vidéken, melyen hódok és más kis rágcsálók ejtőernyővel zuhannak a mélybe.

A különös vadgazdálkodási eljárást az idahói hal- és vadgazdálkodási hivatal tette közzé. Az 1940-es években a környéken igen elszaporodtak a hódok és a hivatal néhány munkatársa új módszerrel akarta kezelni a problémát.

Elfogtak néhány hódot és más szőrös rágcsálót, speciális utazódobozokba ültették őket, ezekre ejtőernyőt erősítettek, majd a beszédes nevű No Return (nincs visszaút) vadonban, a Frank Church-folyó fölött kidobták őket egy repülőgépből.

A Boise State Public Radio szerint a hírhedt hódrepítős felvétel 1950 körül készült, de hosszú időn át senki sem tudta, hol van. Nemrég azonban Sharon Clark hal- és vadtörténész rábukkant. Kiderült, hogy hibásan címkézték fel és eddig rossz helyet tárolták.

Most digitalizálták, az idahói Történelmi Társaság és a vad- és halgazdálkodási hivatal feltöltötte a Youtube-ra. A felvételen látszik, hogy az összes állat sértetlenül élte túl az ejtőernyőzést. A film szuper, de ha nagyon kíváncsi a bevetésre, tekerjen a 8. perc környékére:

A címlapról ajánljuk