eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Meghalt az egyik utolsó némafilmes

Meghalt Carla Laemmle amerikai színész- és táncosnő, a német származású hollywoodi filmmogul, Carl Laemmle unokahúga, a némafilmek korának egyik utolsó képviselője; 104 éves volt.

A Los Angeles Times szerint csütörtökön hunyt el Los Angeles-i otthonában. Betegségben nem szenvedett, egyszerűen leállt a szíve - mondta el a lapnak Rosemary Hilb, egy másodfokú unokahúga.

Carla nagybátyja, a sváb Carl Laemmle 1884-ben vándorolt ki Amerikába, ahol 1912-ben megalapította a Universal filmtársaságot. Carla családja 1921-ben, a filmmogul unszolására költözött Los Angelesbe. A lány az 1930-as évek közepéig a Universal filmstúdió területén lakott, balett-táncosnő lett, és olyan filmekben játszott, mint Az operaház fantomja (1925), a Tamás bátya kunyhója (1927), a The Broadway Melody (1929) vagy a Drakula (1931).

Mindig csak epizódszerepeket kapott, a mellékszereplői státuszból soha életében nem sikerült kitörnie.

Idős korában újra kapott kisebb szerepeket és keresett interjúalany, régi idők tanúja lett, több dokumentumfilmet is forgattak róla.

Egy interjúban azt mondta, hogy sosem gondolt az öregségre, mindig huszonévesnek érezte magát.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×