eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Óceánjáró balesete: már csak egy magyarról nincs hír

Tizenegy magyar volt a balesetet szenvedett Costa Concordia óceánjáró hajón, és közülük már csak egyről nincs hír - közölte Kovács Petra római magyar konzul vasárnap délelőtt az MTI tudósítójával.

A konzul állandó kapcsolatban áll a területileg illetékes Grosseto polgári védelmével.

A hatóságok beszámolója szerint egy harmadik túlélőre is bukkantak az oldalára fordult hajóban. A mentőszolgálat emberei beszéltek vele, egy olaszról van szó, aki a személyzet tagja. Egyelőre nem mentették ki, feltehetően eltörött a lába.

Az olasz tűzoltók vasárnapra virradóra két túlélőt - egy férfit és egy nőt - találtak az óceánjáró egyik kabinjában. A dél-koreai házaspár nászútját töltötte az olasz luxushajón. Vincenzo Bennardo tűzoltóparancsnok szerint a tűzoltók kabinról kabinra járták a hajót túlélők után kutatva, amikor meghallották a koreai utasok kiáltozását. A házaspár egy napot töltött a kajütban, s nem esett baja.

A 114 ezer 500 tonnás, 290 méter hosszú óceánjáró péntek éjfél előtt két órával feneklett meg a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigeténél. Három ember - két francia turista és a legénység egy perui tagja - életét vesztette, a sérültek száma eléri a hetvenet. Negyven embert eltűntként tartanak nyilván.

A baleset idején hajó fedélzetén mintegy 3200 utas és 1023 fős legénység tartózkodott.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×