eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány Ferencet letaglózta barátja halála

Az előítéletek rendíthetetlen ellenfeleként és a cigányság példaképeként jellemezték Daróczi Dávidot. A Gyurcsány-kormány szóvivője szombatra virradó éjjel önkezével vetett véget életének egy budapesti lakásban.

Letaglóz volt szóvivőm és barátom halála - reagált Gyurcsány Ferenc Daróczi Dávid halálhírére. A volt miniszterelnök szóvivője szombatra virradó éjjel lett öngyilkos egy budapesti, Andrássy úti lakásban.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi Dávid halálának fájdalmas terhét. Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Daróczi Dávid az előítéletek rendíthetetlen ellenfeleként, kivételes szakmai felkészültségével emelkedett a kormányzati kommunikáció meghatározó alakjává. Lendülete, odaadása példaértékű volt sokak számára. Emléke előtt őszinte részvéttel hajtok fejet - írta Bajnai Gordon kormányfő az MTI-nek küldött közleményében.

Hozzátette: a volt kormányszóvivő elvesztésével nem pusztán szeretteit, hanem a magyar közéletet és a hazai cigányságot is pótolhatatlan veszteség érte.

Daróczi Dávid halálával a magyarországi cigányság példaképe és büszkesége távozott, a hírt megrendülten fogadjuk, osztozunk a gyászban és fájdalomban - közölte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke.

Kolompár Orbán, az 53 fős roma érdekképviseleti szervezet nevében írt közleményében úgy fogalmazott: Daróczi Dávid a magyarországi cigányság példaképe, büszkesége, a roma népcsoport kiemelkedő alakja volt, személyét soha nem felejti el a hazai cigányság, emlékét örökre megőrzik.

Daróczi Dávid 1994-1995 között a Népszava újságírója volt majd, átment a Színes Vasárnapnál dolgozott 1997-ig. 1997-1999 között a Világgazdaság újságírója, később a tőzsde rovat vezetője volt. 2001-2004 között a Rádió C felügyelő bizottságának elnöki tisztjét töltötte be. 2002-2004 között a Magyar Televíziónál dolgozott, ahol a Híradó szerkesztő-riportere volt, majd az Üzleti Híradó felelős szerkesztője lett.

2004-2005 között a Magyar Hírlap szerkesztője majd a gazdasági rovat vezetője volt. 2005 és 2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvívői Iroda vezetője lett. 2007 júniusában nevezték ki kormányszóvivőnek.

Daróczi Dávid a politikából való távozásakor úgy fogalmazott: szakértő volt és szakértő is maradt, aki már a megbízatás kezdetén úgy gondolta, hogy addig marad a poszton, ameddig Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök. Miután távozott a kormányszóvivői posztról, Batiz Andrással és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×