eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szexuális játékba halt bele a színész? Az FBI segítségét kérik

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és független orvosszakértő segítségét kérik a héten Bangkokban elhunyt David Carradine hozzátartozói, mivel elégedetlenek az amerikai filmszínész haláláról folyó thaiföldi rendőrségi vizsgálattal.

A hozzátartozókat felháborította az is, hogy egy thaiföldi napilap nyilvánosságra hozta a vizsgálat során készült fotók egyikét, amelyen jól látható egy felakasztott meztelen holttest összekötözött kézzel. Az arcot a fotón kisatírozták.

A thaiföldi rendőrség nem zárja ki, hogy az amerikai filmszínész mégsem lett öngyilkos, ahogyan az első hírekben feltételezték, hanem erotikus játék közben fulladás vagy szívroham nyomán lelte halálát egy bangkoki szállodában. Carradine felakasztott meztelen holttestére a bangkoki Swissotel Nai Lert Park Hotel egyik luxus apartmanjának gardróbjában találtak rá, nyaka és nemi szerve köré tekert kötéllel.

A hatóságok már elvégezték a boncolást, ennek eredményéről azonban egyelőre nem számoltak be. A nyomozást vezető rendőrtiszt a hét végén közölte, hogy a szálloda biztonsági kameráinak felvételeiből megállapítottak: senki nem ment be Carradine szobájába a színésze halála előtt. Búcsúlevelet sem találtak a szállodában, ami az öngyilkosságot támasztotta volna alá.

A családot aggasztják a thaiföldi feltételezések a halál abszurd körülményeiről, ezért kapcsolatba léptek a Szövetségi Nyomozó Irodával és felkérték Michael Baden neves független patológust, segítsen megállapítani, lehet-e szó idegenkezűségről.

Az öngyilkosság teóriáját a Kill Bill és más filmek, illetve sorozatok sztárjának ügynökei is elutasították, mondván, hogy a színész soha nem végzett volna magával. "Mindent értékelt, amit az élettől kapott, soha nem tett volna ilyet" - mondta a Carradine-t képviselő ügynökség egyik munkatársa.

A színész a Strech című film forgatására érkezett Thaiföldre május 31-én. A The Nation című újság értesülései szerint szerdán nem jelent meg a stábtagokkal közös ebéden, és utána sem lehetett már elérni.

A 72 évesen elhunyt színész összességében több mint száz filmben tűnt fel, olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Martin Scorsese, Ingmar Bergman és Hal Ashby. Leghíresebb szerepe Kwai Chang Caine saolin pap volt a Kung Fu című sorozatban a hetvenes években. Carradine az utóbbi években tért vissza a csúcsra, miután eljátszotta Bill szerepét Quentin Tarantino kultikussá vált kétrészes filmjében, a Kill Billben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×