eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Harry Potter anyja a leggazdagabb híresség

A Harry Potter-könyvek szerzője, J. K. Rowling a leggazdagabb híresség a Forbes magazin listája szerint. A brit írónő az elmúlt egy évben 300 millió dollárt (45 milliárd forintot) keresett, ezzel maga mögé utasította a népszerű amerikai televízióst, Oprah Winfrey-t is.

J. K. Rowlingnak a varázslótanoncról szóló könyveiből eddig világszerte 375 millió darabot adtak el, míg a tavaly nyáron megjelent utolsó kötet 44 millió példányban fogyott el, vagyis ennek köszönhető a 43 éves, tanárból lett író hatalmas vagyona.

A második helyen álló Oprah Winfrey-nek sincs oka panaszra, hiszen tavaly 275 millió dollárral (41 milliárd forint) gyarapodott a talk-show háziasszony bankszámlája.

A Harry Potter-könyvek és -filmek nemcsak a szerzőnek, hanem a színészeknek is sok pénzt hoztak a konyhára. A főhőst alakító 19 éves Daniel Radcliffe 25 millió dollárt (3,7 milliárd forint) keresett tavaly, ezzel vezeti a tinédzsersztárok listáját a Hannah Montana-sorozat sztárjával, Miley Cyrusszal holtversenyben. A szintén a Harry Potter-filmekkel ismertté váló Emma Watson 5,5 millió (825 millió forint), míg Rupert Grint ötmillió dolláros (750 millió forint) "zsebpénzt" kapott az elmúlt évben.

A Forbes listájából az is kiderül, hogy Will Smith a legjobban kereső színész: tavaly 80 millió dollárt (12 milliárd forint) zsebelt be. Johnny Depp 72 millió, Eddie Murphy és Mike Myers pedig 55-55 millió dollárt kerestek.

A női színészeknél Cameron Diaz a listavezető 50 millió dollárral (7,4 milliárd forint) gazdagodott, Keira Knightley 32 millió, Jennifer Aniston pedig 27 millió dollár kapott alakításaiért és egyéb szerződéseiért.

A sportolók között a golfozó Tiger Woods zárta a legjobb mérleggel a tavalyi évet: 115 millió dollárt (17,2 milliárd forint) keresett. Emellett szinte elhanyagolható, hogy David Beckham a Los Angelesbe szerződésének és reklámszerződéseinek köszönhetően 50 millióval gyarapodott tavaly.

A hölgyeknél az orosz Marija Sarapova az első 26 milliós tavalyi bevétellel, megelőzve a szintén teniszező Williams-testvéreket, Venust és Serenát.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×