eur:
391.03
usd:
366.96
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Egy film miatt lesz végső nyughelyük a kávésdoboz

Több halálos beteget és hozzátartozóját gyászolót ihletett meg egy amerikai film, a Bakancslista: azt szeretnék, ha őket vagy szeretteiket is kávésdobozban helyeznék örök nyugalomra.

A Bakancslista című film főszereplői, a Jack Nicholson és Morgan Freeman alakította rákos betegek hamvait a Mount Everesten, egy-egy kávésdobozban temetik el. A film láttán sokan úgy döntöttek, szeretnék, ha őket, vagy szeretteiket is hasonlóképp helyeznék örök nyugalomra.

A filmben látható kávé - amelyet 75 éve mennyeiként reklámoznak -, a Chock Full O'Nuts gyártójához egyre több levél érkezik olyanoktól, akik a termék dobozát urnaként szeretnék használni.

"Miután kijöttem a filmről, azt mondtam a feleségemnek: tudod, szerezhetnél nekem egy ilyen kávésdobozt. Legalább megspóroljuk az urnára szánt pénzt" - mondta a 61 éves Tom Hale, aki vastagbélrákban szenved.

A pár Kanadában él, ahol nem kapható a Chock Full O'Nuts, ezért Tom Hale felesége levélben fordult a céghez, amely először vonakodott teljesíteni a kérést, végül azonban hat doboznyit küldött a kávéból a családnak.

A 34 éves Heather Simpson is megírta történetét a vállalatnak. "Édesapán rákban halt meg. Illene hozzá, ha a hamvait egy ilyen dobozba tölthetnénk, hiszen rengeteg kávét ivott" - magyarázta a nő.

Mark Crain már el is helyezte fia maradványait egy Chock Full O'Nuts dobozban. A férfi szerint a 22 évesen elhunyt Michaelnek tetszene a gondolat: "Remek humorú fiú volt" - mondta az apa.

Különleges barátság

A Bakancslista Carter Chambers (Morgan Freeman), egy rendkívül művelt autószerelő, és Edward Cole (Jack Nicholson) milliomos történetét meséli el: a két, rákban szenvedő férfi akkor köt barátságot, amikor egy kórházi szobába kerülnek. Hamarosan összeállítanak egy listát arról, mit szeretnének még megtenni életükben, és a legtöbb vágyukat meg is valósítják.

Chambers utolsó kívánsága, hogy lásson valami igazán fenségest, végül csak halála után teljesülhet: hamvait egy Chock Full O'Nuts-dobozban helyezik örök nyugalomra a Mount Everesten; később Cole földi maradványai is oda kerülnek.

A film láttán Tom Hale - akinek az orvosok szerint csak néhány hete van hátra - úgy döntött, nem veti alá magát a következő kemoterápiás kezelésnek. "Nem magángépen repüljük majd körül a földet, de elmegyünk néhány helyre, ahol sosem voltunk még" - mondta a férfi.

{{video:https://youtube.com/v/4Ae6LAi5DiA}}
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×