eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Ejtőernyővel küldi harcba a kutyákat a hadsereg

A Brit Hadsereg Különleges Légi Szolgálata kutyákat is bevet az akciókban a Közel-Keleten. Az ebeket ejtőernyősökkel küldik a harctérre, ahol feladatuk az ellenség rejtekhelyének felderítése lesz.

Németjuhászokkal erősít a Brit Hadsereg: a kutyákat az ejtőernyős egységekkel vetik be, miután hosszú kiképzésben részesítették a négylábúakat. A kiképzés során nyolcezer méter magasból ugrottak le az ejtőernyősök a testükre egy szíjjal erősített ebekkel, és a kutyák egy külön oxigénmaszkot viseltek.

A hadsereg célja, hogy a kutyák az ellenséges területen landolva felmérjék az állapotokat, és megkeressék a felkelők rejtekhelyeit.

Az ebek felszerelésére egy kis kamerát is erősítenek, amely képet küld a katonákhoz, így tisztában lesznek vele, milyen veszélyekkel kell szembenézniük. Az ejtőernyős kutyákat várhatóan Afganisztánban és Irakban vetik be először.

A brit védelmi minisztérium célja, hogy csökkentse az afganisztáni és iraki bevetések áldozatait, ugyanis a Különleges Légi Szolgálat három tagját ölték meg, nyolcat pedig súlyosan megsebesítettek az elmúlt két év során.

"Senki sem akarja, hogy a kutyákat megöljék, de ha választani kell egy ember és állat élete között, egyértelmű, hogy melyik a fontosabb" - mondta a hadsereg egyik illetékese.

A brit hadsereg a második világháború során is képzett ki kutyákat mentőakciókra, de egyszer sem dobtak le ejtőernyővel ebet.

Címlapról ajánljuk

Kopasz Bálint: elsősorban magamnak akarom bebizonyítani, hogy többre vagyok képes

Bár a párizsi olimpián szerzett bronzérem után még bizonytalan volt a folytatásban Kopasz Bálint, mára eldöntötte, hogy a Los Angeles-i ötkarikás játékokig kitart szeretett sportága mellett. Tokió olimpiai bajnok kajakosa azt mondta az InfoRádióban, hogy elég nagy volt a kontraszt a szezon elején és végén mutatott versenyzéseit illetően, és továbbra is keresi az okokat, hogy mi történhetett vele az olimpiai döntő utolsó 200 méterén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×